Новини

У Мудрика і Забарного проблеми: міністерство спорту оновило список спортсменів, які не повернулись з-за кордону

Переглядів 18308
Артем Жилінський
8 голосів
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
Міністерство молоді та спорту України опублікувало оновлений список спортсменів, які не повернулися до країни після виїзду за кордон під час війни з росією.

Міністерство молоді та спорту України оновило список осіб, які порушили взяті зобов'язання щодо термінів повернення на територію України після закінчення спортивного заходу.

У новому списку є гравці збірної України з футболу Михайло Мудрик та Ілля Забарний. Обидва виступають в Англії (Челсі та Борнмут відповідно). Цікаво, що майже місяць тому цих двох футболістів не було у списку порушників Мінмолодьспорту.

Міністерство молоді та спорту України дозволило перетинати кордон спортсменам для участі у міжнародних змаганнях за погодженням із Державною прикордонною службою. Проте, як можемо спостерігати низка осіб порушила зобов'язання щодо тимчасового повернення в Україну. З повним списком можна ознайомитись тут.

В списку, як і раніше, немає Віктора Циганкова, який взимку став гравцем Жирони, але була інформація, що він є засновником благодійного фонду та виїхав з України через систему «Шлях». 

Як заявляв заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, то порушники можуть отримати дискваліфікацію або позбавлення спортивних звань як можливі санкції. 

  • 22-річний Мудрик перейшов взимку до Челсі з Шахтаря за 100 мільйонів євро з урахуванням бонусів та провів за півроку в Англії 17 матчів, в яких зробив два асисти.
  • Забарний став гравцем Борнмуту в січні 2023 року, перейшовши за 15 мільйонів євро із київського Динамо.
  • Циганков перейшов узимку 2023 року з Динамо до Жирони за п’ять млн євро.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт