Що загрожує українським спортсменам, які не повернулися з-за кордону: Мінмолодьспорту готує сурове покарання

Переглядів 2338
Максим Недавній Максим Недавній
2 голоси
Що загрожує українським спортсменам, які не повернулися з-за кордону: Мінмолодьспорту готує сурове покарання
Матвій Бідний. Фото: Facebook
Заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний висловився про санкції, які можуть застосувати до спортсменів, які не повернулися після міжнародних змагань.

Кілька днів тому Мінмолодьспорту опублікувало список спортсменів, які покинули Україну під час воєнного стану для участі у міжнародних змаганнях та не повернулися в обумовлені терміни.

У списку таких спортсменів опинилися і два футболісти: Артем Громов та Владислав Кулач.

Матвій Бідний розповів, що вже до деяких спортсменів було застосовано санкції за порушення термінів повернення з-за кордону.

«Щодо санкцій до таких спортсменів, є кілька десятків людей, яких ми виключили зі складу збірних. Тому що така поведінка не варта національної збірної. Частина цих спортсменів була на контрактах, це штатна команда, працівники. Тому з ними було розірвано контракти».

Заступник міністра запевняє, що до спортсменів можуть застосовувати навіть дискваліфікацію та позбавлення спортивних звань.

«Ми можемо говорити навіть про дискваліфікацію, є крайній термін. Ми думаємо про позбавлення спортивних звань як можливі санкції», – сказав Бідний в ефірі «Суспільне».

Нагадаємо, після введення військового стану на території України перетин кордону для чоловіків віком від 18 до 60 років став під забороною, але з цього правила є низка винятків.

Раніше Артем Громов прокоментував своє потрапляння до списку-порушників.