Новини

«Я не проти, але вирішуйте питання з Шахтарем»: ексголкіпер «гірників» – про перехід у Ворсклу

Переглядів 8242
Артем Жилінський
4 голоси
Олег Моргун. Фото: Google
Колишній голкіпер Ворскли Олег Моргун поділився спогадами про перехід з донецького Шахтаря в полтавський клуб в далекому 1987 році.

У 1980-х Олег Моргун перейшов до донецького Шахтаря, проте через велику конкуренцію не зміг пробитися до основного складу «гірників». До донецької команди його запросив тодішній тренер Шахтаря Анатолій Коньков.

«Коньков знав мене ще по Таврії. Служба у мене закінчилася, і я був на роздоріжжі. Чесно кажучи, дуже сумнівався йти в Шахтар чи ні.

Адже там був відомий воротар – Валентин Єлінскас, другий – Сергій Золотницький. Обидва і старші, і досвідченіші за мене».

Моргун розповів, що великих перспектив заграти не мав, адже там була солідна конкуренція. Голкіпер згадав, як у нього виник варіант із Ворсклою.

«Я чудово розумів, що гратимуть вони, перспектив пробитися в основну команду в мене немає, але Конькову все ж таки вдалося вмовити мене. Але пробув я там півроку – грав за дубль.

А потім зателефонував Віктор Пожечевський із Ворскли і сказав: «Олеже, нам потрібен воротар. Хочемо, щоб ти повернувся до Полтави». Кажу йому: «Я не проти, але вирішуйте питання із Шахтарем, мене тут тримають, відпускати не хочуть».

На думку, Моргуна перехід до Ворскли не був помилковим, хоч полтавська команда виступала у Другій Лізі. 

«Пожечевський приїхав до Донецька, переговорив із Коньковим – і мене відпустили. Того року, виходить, я спустився на дві сходинки нижче – Друга ліга. Але я не бачив нічого в цьому поганого. Не сидіти ж на лавці!» – зазначив 58-річний Моргун ексклюзивно для FanDay.net.

Моргун перейшов до Шахтаря зі СКА Одеси у січні 1987 року, а вже у квітні вирушив до Ворскли, так і не зігравши жодного матчу за донецьку команду.

Під час ігрової кар'єри відомий воротар також виступав за:

  • Таврію,
  • ЦСКА-2 Москва,
  • СКА Одеса,
  • Етир,
  • Лєвскі.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт