УПЛ

Харківські команди проти Ворскли та Львова: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в суботу?

Переглядів 6651
Олександр Карпенко
2 голоси
Металіст 1925 – Львів. Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс матчів 7-го туру Металіст ‒ Ворскла та Металіст 1925 – Львів спеціально для вас на «УФ».

15-го жовтня відбудеться два поєдинки 7-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Металіст – Ворскла та Металіст 1925 – Львів. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Металіст – Ворскла

15 жовтня. 13:00. м. Ужгород. Стадіон “Авангард”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

У суботу повинно було відбутися три матчі, натомість, пройде лише два. Поєдинок між луганською Зорею та ковалівським Колосом перенесено на невизначений термін. Тому любителям УПЛ доведеться насолоджуватися лише двома матчами. 

Перший з них відбудеться в Ужгороді, де харківський Металіст зіграє проти полтавської Ворскли. І це протистояння обіцяє бути дуже цікавим і гарячим. Якби не українське класичне в неділю, то саме зустріч Металіста та Ворскли була би центральною в турі. 

Полтавці нарешті прийшли до тями, до них повернувся футбольний фарт і вони почали перемагати. Пауза збірних, як я і прогнозував раніше, пішла на користь команді Віктора Скрипника. Адже після неї Ворскла виграла два матчі. Спочатку в Інгульця (1:0), а в минулому турі в Чорноморця (2:1). Так, суперники не найсильніші, але головне – відчути смак перемог. Перед сьомим туром це дозволило Ворсклі піднятися всередину турнірної таблиці, на 10 місце, з сімома балами в активі. І в разі перемоги в суботу, полтавці матимуть змогу підвищити свої місця. 

Не вдалось завантажити відео.

Скрипник провів колосальну роботу в команді над помилками в обороні. Адже у стартових трьох турах полтавці пропустили вісім голів. А у наступних трьох матчах лише один, у минулому турі від одеського Чорноморця. Ворскла почала надійніше грати в захисті та вдало використовувати свої моменти. Навіть якщо їх не багато, реалізація стала кращою та більш ефективною. 

Якби це не було дивно, але харківський Металіст на цю мить є одним із лідерів чемпіонату. Взагалі вони програли лише два рази, іншим двом лідерам: Колосу (0:1) та Шахтарю (1:6). Одного разу зіграли внічию з Інгульцем (1:1) та тричі здобули перемоги: Рух (2:1), Олександрія (3:1) та Верес (2:1). Таким чином харків’яни набрали десять очок і перед початком 7-го туру знаходяться в топ-5 команд УПЛ у турнірній таблиці. 

Не вдалось завантажити відео.

Єдиний недолік Металіста у цьому сезоні – вони пропускають в кожному турі. І навіть у минулому матчі, коли здавалося, що ось він - перший сухий поєдинок Металіста, але тут арбітр вирішив зіпсувати це досягнення і призначити дуже незрозуміле пенальті у ворота харків’ян. Одинадцятиметровий удар впевнено реалізував Дмитро Кльоц і продовжив невдалу серію суперника. 

Але у всіх матчах, крім поєдинку з Колосом, команда Олега Ратія забивала мінімум одного разу. У наступних трьох турах Металіст зіграє з Ворсклою, Динамо та Дніпром-1. Календар дуже важкий, усі матчі відбудуться протягом восьми днів. Саме на такому відрізку і демонструється справжня міць команди. Побачимо, чи впорається Металіст із таким графіком і ще й сильними суперниками. 

У попередньому турі харківський клуб здолав рівненський Верес, але ця перемога не минула безслідно для них. На 28-ій хвилині травму отримав основний воротар металістів Олександр Рибка. Замість нього на поле вийшов молодий Орест Костик. Рибка вже встиг перенести операцію на меніску і приблизний термін його відновлення – один місяць. Тому на найближчі матчі ворота Металіста захищатиме Костик, який влітку до харківської команди перебрався з ФК Львів. 

Цього тижня Металіст здивував футбольну Україну, додавши до своєї заявки на УПЛ бразильського захисника Андерсона Піко. 33-річний фулбек знайомий з чемпіонатом України. Адже з 2015-го по 2017-ий рік він захищав кольори Дніпра. А з осені 2020-го до весни 2021-го лівий захисник виступав за футбольний клуб Метал у Другій лізі (так раніше називався відразу після відродження сучасний Металіст). Ще Піко славиться своїми аутами. Андерсон майстерно і далеко виконує такі вкидання з-за бокової лінії. Тепер у Володимира Шопіна, Єгора Клименчука та Олександра Каплієнка з’явився серйозний конкурент на лівому фланзі оборони. З нетерпінням чекаю повернення Піко в УПЛ. Можливо, ми побачимо його вже в матчі проти Ворскли.

Історія зустрічей – 47: +19, =12, -16; 56:50

Майбутній герой матчу – Орест Костик

23-річний кіпер дебютував за нову команду в минулому турі проти Вереса. Адже з перших матчів Костик не зумів виграти конкуренцію в більш досвідченого Олександра Рибки. Зараз Рибка перебуватиме в лазареті та в Ореста буде купу часу для того, щоб довести тренерському штабу Металіста, що даремно його не ставили з самого початку. Так, він теж пропустив, як і Рибка у попередніх турах, але з дивного пенальті. Якби не це, то харківський клуб провів би матч на нуль. Можливо, у матчі з Ворсклою Костику вдасться перервати цю серію з пропущених м’ячів, яка налічує вже шість матчів. 

Прогноз на гру: Металіст – Ворскла – ТМ 2.5 – 2.09

Ворскла в останніх трьох матчах намагається грати дуже обережно і лише в одному з них було забито більше, ніж два голи. Металіст теж не буде нагнітати та летіти вперед. Думаю, що команди зіграють акуратний футбол з надійною обороною. Переможця у матчі вгадати важко, а ось те, що у зустрічі Металіст – Ворскла буде забито менше 2.5 голів, це реально. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 2.09 на таку подію.

Металіст 1925 – Львів

15 жовтня. 13:00. м. Ковалівка. Стадіон “Колос”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Дмитро Капінус (Металіст 1925) та Максим Грисьо (Львів)

Цей матч повинен був відбутися у Києві на НСК “Олімпійський”, Проте проводити масові заходи в столиці України наразі заборонено, тому було прийняте рішення перенести поєдинок Металіст 1925 – Львів у Ковалівку, яка знаходиться у Київській області. 

Загалом це міг бути другий матч поспіль для Металіста 1925 та Львова, який би перенесли. Адже в рамках 6-го туру УПЛ харків’яни мали зіграти з Олександрією на початку цього тижня, в понеділок, 10-го жовтня. Через масові обстріли території України в цей день команди вирішили не ризикувати безпекою і перенести гру на невизначений термін. 

А футбольний клуб Львів повинен був зіграти ще на два дні раніше проти донецького Шахтаря. Але керівництво “гірників” попросило перенести цей матч на невизначений термін. І як ми бачили у грі проти Реала – допомогло. 

Можливо, команди проведуть свої зустрічі 2-го грудня, як Чорноморець з Кривбасом. Там взагалі вже можна буде планувати майже повний тур на цю дату, адже крім матчів Львів – Шахтар, Олександрія – Металіст 1925 та Чорноморець – Кривбас, між собою ще повинні зіграти Зоря і Колос. Цілком імовірно, що дирекція УПЛ прийме рішення провести ці чотири матчі в один день, 2-го грудня, щоб не тасувати поєдинки на різні дати. 

Обидві команди підходять до майбутнього протистояння практично в однаковому статусі. Станом на 13-те жовтня Металіст 1925 посідає дев’яту сходинку в турнірній таблиці, маючи у своєму активі вісім очок. До речі, команда Валерія Кривенцова програли лише одного разу в цьому сезоні. Це сталося в матчі проти Дніпра-1, де дніпряни розгромили харківську команду з рахунком 3:0. Два матчі Металіст 1925 виграв і не в абикого, а у Ворскли та Колоса. Ще двічі зіграв у нульову нічию з Шахтарем і Чорноморцем. Тому можна сказати, що початок сезону для команди Кривенцова більш ніж вдалий. 

Не вдалось завантажити відео.

У Львова ситуація гірша, ніж у Металіста 1925, але не є смертельною. “Містяни” розташувалися на 12-ій сходинці турнірної таблиці, з чотирма балами в активі. У них лише одна перемога над Минаєм, три поразки від наших грандів (Зорі, Динамо та Дніпро-1) і одна нічия з Кривбасом. Очевидно, що максимум на який може розраховувати ФК Львів у цьому сезоні – це середина турнірної таблиці. Однак я вважаю, що команда Олега Дулуба боротиметься за уникнення вильоту. Від зони вильоту львів’ян відділяє лише один пункт. Вже можна констатувати, що боротьба за виживання буде не менш цікавою, ніж за єврокубкові місця. 

Не вдалось завантажити відео.

В обох команд є кадрові втрати перед очним протистоянням. При тому, що обидва гравці повинні були пропускати минулий тур, але через перенесення матчів, не зіграють в суботу. У Металіста 1925 пряму червону картку в матчі проти Колоса отримав Дмитро Капінус, тому Кривенцов не може розраховувати на свого захисника. За Львів у цьому матчі не зіграє Максим Грисьо, який був вилучений у грі з Дніпром-1. 

Цікаво, що команди за свою історію зустрічались лише одного разу. Це було минулого року в рамках 8-го туру УПЛ. Тоді на “Арені Львів” була зафіксована нульова нічия. 

Історія зустрічей – 1: +0, =1, -0; 0:0

Майбутній герой матчу – Валерій Кривенцов

Тренера харківського Металіста 1925 Валерія Кривенцова преса навіть називала як один із варіантів заміни Олександра Петракова в національній збірній України. Звичайно, те, що Кривенцов очолить збірну Україну – не факт. Однак Кривенцов дійсно класно працює з Металістом 1925. Він вивів харків’ян в УПЛ, у минулому недограному сезоні зайняв 10 місце, а зараз йде дев’ятим. Такий тренер просто не дозволить, щоб його команда програла Львову. Тому якщо Металіст 1925 здобуде перемогу в суботу, то в цьому буде важлива роль Кривенцова. 

Прогноз на гру: Металіст 1925 – Львів – П1 – 2.20

Вважаю, що Металіст 1925 повинен перемагати у Львова, як мінімум через вищий клас гравців і більш стабільну гру в цьому сезоні. Букмекери більше вірять саме у харківську команду. Favbet на перемогу Металіста 1925 дає коефіцієнт 2.20, на нічию – 3.40, а на перемогу Львова – 3.25.

Найкращі букмекери
1
9.9
150 %
Сайт