«Ахметов не відпустив хлопця»: експомічник Петракова назвав топ-клуб, що хотів забрати хавбека збірної України

Переглядів 2903
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«Ахметов не відпустив хлопця»: експомічник Петракова назвав топ-клуб, що хотів забрати хавбека збірної України
Віктор Коваленко, фото: Getty Images
Півзахисник Спеції Віктор Коваленко в свій час міг опинитися в іншому провідному чемпіонаті Європи. Вдалі виступи за молодіжну збірну України могли завести його у АПЛ.

Влітку 2015 року збірна України U-20 під керівництвом Олександра Петракова дійшла до 1/8 фіналу чемпіонату світу. Віктор Коваленко провів на тому турнірі всі чотири матчі та забив п’ять голів, ставши найкращим бомбардиром всього змагання.

Тодішній помічник Петракова Віталій Левченко в інтерв’ю FanDay.net розповів, що яскрава гра вихованця Шахтаря на чемпіонаті світу зацікавила Арсенал, але трансфер не відбувся через позицію власника клубу Ріната Ахметова.

«Коли Коваленко грав на ЧС U-20 2015 року у збірній Петракова, він непогано себе проявив і, наскільки мені було відомо, його хотів підписати лондонський Арсенал. Тоді Ахметов не відпустив хлопця». 

Віктор Коваленко, фото: ФК Спеція

Також тренер спробував пояснити слабку гру Віктора у чемпіонаті Італії, в якому він досі не зарекомендував себе як гравця основного складу.

«Рівень Серії А високий. Там зібрано чимало талановитих футболістів. Вітя десь не дотягує до їхнього рівня. В Україні, коли був молодим, він мав дуже перспективний вигляд. Десь може бути психологічна проблема, невпевненість у власних силах, що заважає йому грати на високому рівні».

  • В нинішньому сезоні на рахунку Коваленка 18 матчів за Спецію у всіх турнірах (619 хвилин, вісім ігор у старті).
  • Контракт півзахисника збірної України до 2025 року належить Аталанті, але Спеція має опцію обов’язкового викупу гравця у розмірі двох мільйонів євро у разі збереження прописки у еліті (наразі клуб у зоні вильоту).