Ахметов побудував собі яхту за 500 мільйонів доларів: відео шикарного корабельного судна власника Шахтаря

Переглядів 1444
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Ахметов побудував собі яхту за 500 мільйонів доларів: відео шикарного корабельного судна власника Шахтаря
Рінат Ахметов. Фото: Google
145-метрова розкішна яхта проекту Luminance, замовлена найбагатшою людиною України та президентом футбольного клубу Шахтар Рінатом Ахметовим, у вересні залишила верф для проведення останніх ходових випробувань.

Судно з водотоннажністю 9400 тонн є сьомим за величиною проектом, збудованим німецькою верф'ю Lürssen Werft на даний момент. Воно було спущене на воду у 2022 році та позиціонується як найбільша яхта, випущена у 2023 році.

Будівництво цього гігантського проекту розпочалося у 2018 році, проте з того часу у ЗМІ було розкрито вкрай мало деталей. Відомо лише, що яхту будували на замовлення українського мільярдера Ріната Ахметова. Інтер'єри судна огорнуті таємницею, але, мабуть, йдеться про неймовірну розкіш.

Для обслуговування яхти Ахметову доведеться щороку витрачати від 50 до 60 мільйонів доларів. Вартість будівництва оцінюється майже у 500 мільйонів доларів.

Ширина яхти становить близько 20 метрів, а її каскадні палуби та подовжений ніс дають уявлення про вишуканість усередині. Відомо, що на яхті є басейн на кормі, вертолітний майданчик, а також кілька ресторанів та кафе. Передбачається, що завдяки високопродуктивним двигунам MTU Luminance зможе розвивати максимальну швидкість більше 20 вузлів.

Раніше ми повідомляли, що Басманний суд Москви за клопотанням Слідчого комітету рф наклав арешт на російські активи українського мільярдера та власника донецького Шахтаря Ріната Ахметова.