Асист Коваленко не допоміг Спеції пройти далі: команда українця вилетіла від Аталанти у Кубку Італії

Переглядів 330
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Асист Коваленко не допоміг Спеції пройти далі: команда українця вилетіла від Аталанти у Кубку Італії
Віктор Коваленко. Фото: Спеція
Матч 1/8 фіналу Кубка Італії, в якому Аталанта приймала Спецію, відбувся сьогодні на стадіоні «Джевіс» у Бергамо та завершився впевненою перемогою господарів поля (5:2).

Український хавбек Віктор Коваленко, який виступає за Спецію на правах оренди з Аталанти, вийшов у стартовому складі своєї команди та провів на полі 72 хвилини ігрового часу.

Матч розпочався з активних атак обох суперників. До 12-ї хвилини зустрічі Аталанта повела з рахунком 2:0 завдяки дублю нігерійського форварда Адемоли Лукмана, який скористався результативними передачами Джоржіо Скалвіні та Дувана Сапати.

Спеція одразу відіграла один м'яч – з гольового пасу Нзоли відзначився шведський хавбек Олбін Екдаль.

У середині першого тайму Аталанта відновила перевагу у два м'ячі – Сапата віддав результативну передачу на нідерландського півзахисника Ганса Хатебура.

На 38-й хвилині матчу Віктор Коваленко відзначився першою результативною дією цього сезону. Український хавбек Спеції віддав гольову передачу на італійського форварда Джузеппе Верде.

У середині другого тайму датський форвард Расмус Хойлунд, який вийшов на заміну, прийняв передачу від колумбійського нападаючого Луїса Муріеля і ефектним ударом відправив його в сітку від поперечини.

Відразу після цього Коваленка було замінено на італійського нападника Даніеля Мальдіні.

Аталанта довела рахунок до розгромного на першій компенсованій хвилині матчу. Автогол у пасиві валлійського захисника Спеції Ітана Ампаду.

Аталанта вийшла до 1/4 фіналу Кубка Італії та зустрінеться на цій стадії з міланським Інтером. Поєдинок відбудеться 31 січня.

26-річний Коваленко провів цього сезону дев'ять матчів і зробив одну результативну передачу. Орендна угода Віктора зі Спецією закінчується у червні, а контракт з Аталантою дійсний до літа 2025 року.