Батальйон Монако 2: Ахметов купує в олігарха віллу, а Гельзін їздить на Фераррі та виробляє цигарки

Переглядів 992
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
Батальйон Монако 2: Ахметов купує в олігарха віллу, а Гельзін їздить на Фераррі та виробляє цигарки
Рінат Ахметов. Фото: Google
Видання «УП» опублікувало другу частину журналістського розслідування «Батальйон Монако», яке розповідає про життя наших бізнесменів та політиків під час російсько-української війни.

Під час розслідування журналісти встановили, що компанія, яка належить Ахметову, веде будівництво на віллі «Анастасія», яка належала бізнесменові Павлу Фуксу. Харківський бізнесмен із 2021 року перебуває під санкціями Ради нацбезпеки та оборони України (РНБО).

Журналістам вдалося дізнатися, що у 2016 році вілла дісталася Ахметову за 55 мільйонів євро. Протягом 2019-2020 років ще одна компанія власника Шахтаря отримувала дозвіл на будівництво на сусідніх із «Анастасією» ділянках.

Проте Ахметов не розрахувався за неї повністю одразу. Сторони мали закрити угоду до листопада 2019 року.

Гельзіна помітили в Монако на автомобілі Феррарі з київськими номерами. Колишній президент Олімпіка  володіє фабрикою з виробництва цигарок. Раніше бізнесмен заявляв, що заробляє на сільському господарстві.

У липні 2021 року Гельзін вирішив ліквідувати донецький Олімпік, але потім передав його новим власникам, щоб зберегти 20-річну історію клубу.

На початку лютого Олімпік був розформований та припинив своє існування.