Зоря пропустить, а Верес і Кривбас виграють? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у вівторок?

Переглядів 6109
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
Зоря пропустить, а Верес і Кривбас виграють? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у вівторок?
Юрій Вернидуб. Фото: Кривбас
Ексклюзивний анонс матчів 8-го туру Чорноморець ‒ Зоря, Львів – Верес та Олександрія – Кривбас спеціально для вас на «УФ».

Ви встигли скучити за УПЛ, яка відіграла свій тур буквально в уїк-енд? Так чи ні, а вона повертається буквально сьогодні – у вівторок і середу стомлені футболісти спробують втілити тренерські задумки в матчах 8-го туру.

18-го жовтня відбудеться три поєдинки 8-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Чорноморець – Зоря, Львів – Верес та Олександрія – Кривбас. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Чорноморець – Зоря

18 жовтня. 13:00. м. . Стадіон “”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Сергій Кравченко (Чорноморець)

Програму 8-го туру відкриває поєдинок між одеським Чорноморцем і луганською Зорею. 

Команда Романа Григорчука перед початком 8-го туру замикає турнірну таблицю УПЛ. Дуже невдалий старт від одеситів, адже за шість зіграних турів лише дві нічиїх і цілих чотири поразки. Одеський колектив ще не знає смаку перемог в новому сезоні. 

Однак слід відзначити, що не було ще жодного матчу в цьому сезоні, коли Чорноморець повністю провалив гру і був розгромлений. “Моряки” програли Шахтарю, Ворсклі та Олександрії з однаковим рахунком 1:2. Ще одного разу мінімально поступились Вересу 0:1. Двічі одесити зіграли внічию: Металіст 1925 (0:0) та Інгулець (1:1). 

Можливо, Роману Григорчуку просто не щастить, тому що його команда демонструє непогану гру, але ніяк не може перемогти. Якщо Чорноморець програє ще кілька матчів, то крісло під Григорчуком сильно захитається. 

У минулому турі Чорноморець відпочивав. Одеська команда повинна була зіграти проти криворізького Кривбасу, але з міркувань безпеки цю гру перенесли. Луганська Зоря теж пропускала минулий тур. “Мужики” мали зіграти проти ковалівського Колоса, однак поєдинок перенесли через вищезгадану причину. 

У луганців не все так добре у поточному сезоні. Вони дуже вдало розпочали чемпіонат із трьох перемог поспіль, здолавши полтавську Ворсклу, ФК Львів і київське Динамо. Однак згодом Зоря втратила кількох лідерів – Кабаєв перейшов у Динамо, Безбородько – в Колос, а Назарина – в Шахтар. 

Луганська команда забуксувала і в наступних трьох матчах взяла лише одне очко. Їм вдалося зіграти внічию з Кривбасом, але поступились Руху та Дніпру-1. Після дуже хорошого початку Зоря умудрилась двічі втратити очки з аутсайдерами чемпіонату та ще одного разу поступились лідеру УПЛ. 

Проблема команди Патріка ван Леувена очевидна – багато пропущених голів. Зоря пропустила 13 м’ячів, що є найбільшим показником на рівні з харківським Металістом. Лише від Ворскли луганці пропустили один м’яч. У наступних матчах було два від Динамо та Львова, три від Руху, два від Кривбасу і ще три від Дніпра-1. Тобто можна зробити висновок, що в останніх п’яти матчах луганський колектив пропускає мінімум два м’ячі за гру. Попри таку погану гру в захисті, Зоря тримається в першій частині турнірної таблиці та продовжує боротьбу за єврокубкові місця. 

У ван Леувена немає кадрових втрат перед восьмим туром, а ось Григорчуку доведеться поламати голову. Роман Йосипович не може розраховувати на травмованого Євгена Паста. Замість нього у воротах ми побачимо Дмитра Непогодова, який повертається після дискваліфікації. 

Також проти Зорі не зіграє досвідчений центральний півзахисник Сергій Кравченко. 39-річний хавбек отримав дві жовті картки в матчі проти полтавської Ворскли та був вилучений з поля. Перше жовте світло він побачив перед собою на 63-ій хвилині, а вже на 90-ій колір змінився на червоний. Тому це вагома втрата для “моряків”, адже досвід Кравченка у таких матчах дуже важливий. Замість Сергія на поле може вийти Родіон Плакса, Сергій Політило або Владислав Наумець. Вибір у Григорчука є. 

Історія зустрічей – 67: +25, =20, -22; 78:75

Майбутній герой матчу – Роман Григорчук

Вже настав час перемагати в УПЛ. І Роман Григорчук це дуже добре розуміє та намагатиметься здобути перемогу в матчі проти луганської Зорі. Він чудовий оратор і мотиватор, Григорчук вміє підібрати влучні слова та налаштувати команду на перемогу. Тим паче, що у Зорі такі серйозні проблеми в обороні. Одесити повинні це використовувати і перемагати. 

Прогноз на гру: Чорноморець – Зоря – ТБ 2.5 – 1.75

Обидві команди грають в атакувальний футбол. В останніх трьох матчах Чорноморця заходила ставка тотал більше 2.5. Також така ставка заходила у всіх поєдинка Зорі в цьому сезоні. Тому вважаю, що нас очікує цікавий та результативний футбол. Не здивуюся, якщо Чорноморець використає помилки луганців у захисті та переможе. Однак я обираю інший прогноз. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.75 на те, що в цьому протистоянні буде забито мінімум три голи. 

Львів – Верес

18 жовтня. 13:00. м. Львів . Стадіон “Скіф”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Максим Грисьо (Львів), Віталій Дахновський та Геннадій Пасич (обидва – Верес)

Рівненський Верес непогано розпочав новий сезон в УПЛ, але останні матчі рівнян змушують задуматися рядового вболівальника над питаннями. Чи це була просто випадковість, чи вистачає тих преміальних, які заробили? Нагадаємо, що за неофіційними даними, футболіст основного складу Вереса в разі перемоги своєї команди заробляє 70 тисяч гривень премії за один поєдинок. 

Верес у цьому сезоні виграв три матчі. Тому можна зробити висновок, що кожен гравець основного складу вже заробив по 210 тисяч гривень. Ну і навіщо напрягатись, якщо наразі вистачає зароблених грошей. Можна грати внічию з такими клубами, як Рух і Минай та вдома програвати харківському Металісту. Здається, що Верес занадто швидко повірив у себе та суперники їх швидко спустили з небес на землю. 

У минулому турі Верес зіграв внічию із закарпатським Минаєм. При тому, що рівняни відкрили рахунок ще на 5-ій хвилині зусиллями Віталія Дахновського. Однак вже у другій половині зустрічі, на 64-ій хвилині Олег Вишневський відновив паритет і встановив фінальний рахунок зустрічі 1:1. Проте для Вереса, крім нічийного результату очікували інші неприємності. Перша з них – Геннадій Пасич отримав дві жовті картки за 11 хвилин і тепер пропускатиме дербі проти Львова. Спочатку гравець Вереса був нагороджений попередженням на 83-їй хвилині, а вже на 94-ій Пасич побачив перед собою другу жовту, яка автоматично стала для нього червоною. 

Однак і на цьому погані новини для Вереса не закінчились. Хавбек рівненської команди Віталій Дахновський, на рахунку якого три голи в цьому сезоні, отримав четверту жовту картку в грі проти Минаю на 73-їй хвилині. Згідно регламенту чемпіонату України, гравець, який отримав чотири жовті картки, пропускає наступний тур через перебір карток. Цікаво, що Даха отримав чотири жовті в останніх чотирьох матчах. Тому тепер Юрій Вірт повинен думати, ким замінити двох основних дискваліфікованих гравців. 

ФК Львів у минулому турі на виїзді протистояв харківському Металісту 1925. Двічі поступившись по ходу зустрічі, львів’яни зуміли відігратись. Спочатку на гол Ярослава Мартинюка з пенальті відповів Владислав Бугай. При тому, “містянам” вдалося відігратися за три хвилини. Наступного разу Львову знадобилось більше часу на камбек. Ще на 22-їй хвилині Ростислав Русин зробив рахунок 2:1, а вже у другому таймі на 65-їй хвилині Микита Безуглий відзначився автоголом. Тому команда Олега Дулуба зуміла зберегти нічию в минулому турі. 

Проти Вереса не зможе зіграти Максим Грисьо, який відбуває дискваліфікацію за пряму червону картку ще в матчі проти Дніпра-1. Решта гравців перебувають у повному розпорядженні Дулуба. 

Перед початком 8-го туру Верес йде в топ-5 клубів УПЛ у турнірній таблиці, в активі з 11-ма балами. ФК Львів розташувався на 12-їй сходинці, у них п‘ять очок. 

Історія зустрічей – 10: +7, =0, -3; 14:5

Майбутній герой матчу – Дмитро Кльоц

Кльоц в цьому сезоні перебуває на піку своєї форми. Це ключовий гравець у колективі Юрія Вірта та він забиває голи, що є важливо. За сім турів у Дмитра три забитих м’ячі та один результативний пас. Зараз його очікує матч проти Львова. Це принципове протистояння для людини, яка провела більше 100 матчів за Карпати. Через відсутність Дахновського, саме Кльоц має повести Верес вперед за перемогою. 

Прогноз на гру: Львів – Верес – П2  – 2.55

Гроші рано чи пізно закінчується, а премії розміром 70 тисяч гривень на дорозі не валяються. Верес давно не перемагав і виїзний матч проти Львова – чудовий шанс для цього. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 2.55 на перемогу рівненського Вереса. Вважаю, що саме команда Вірта буде переможцем цієї дуелі. 

Олександрія – Кривбас

18 жовтня. 15:00. м. Олександрія . КСК “Ніка”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Іван Дібанго (Кривбас)

Обидві команди не проводили матчі 7-го туру цих вихідних. Олександрія свій матч 7-го ігрового дня зіграла ще 25-го серпня проти Інгульця, у якому здобула перемогу з рахунком 2:1. А Кривбас повинен був зустрітись з одеським Чорноморцем, однак з міркувань безпеки цей поєдинок вирішили перенести на 2-ге грудня. 

Взагалі “Сашка” востаннє грала ще 2-го жовтня проти одеського Чорноморця. Тоді підопічні Юрія Гури здобули перемогу з рахунком 2:1. Після цього олександрійці мали ще зустрітись з харківським Металістом 1925. Проте їхній поєдинок перенесли через масовані ракетні обстріли території України рашистами. Адже це протистояння мало відбутися у понеділок, 10-го жовтня. Тому вже два тижні Олександрія відпочиває без матчів. Впевнений, що команда скучила за футболом і у вівторок яскраво проведе свій поєдинок. 

Перед стартом 8-го туру Олександрія розташувалась на шостій сходинці з десятьма балами у своєму активі. Команда Гури поступилась лише раз за п’ять турів. Обіграти “жовто-чорних” вдалося харківському Металісту. Одного разу вони зіграли внічию з полтавською Ворсклою. І ще у трьох матчах святкували перемоги. Олександрія виявилась сильнішою, ніж Інгулець, Минай і Чорноморець. Цікавий факт, що всіх суперників Олександрія обіграла з однаковим рахунком 2:1. Непоганий старт від підопічних Гури, побачимо, як буде далі. 

Кривбас – одна з команд, які розчаровують в цьому сезоні. Звичайно, що київське Динамо не переплюне ніхто, але якось від Юрія Вернидуба та Кривбасу, який повернувся в еліту українського футболу, очікували більшого. За шість турів у криворіжців лише три бали. Їм вдалося зіграти внічию з Минаєм, Зорею та Львовом. Ще тричі команда Вернидуба поступалась. При чому програвали з однаковим рахунком 0:1. Кривбас вдалося обіграти Шахтарю, Вересу та Колосу. 

Важко сказати, що не так з цією командою. Можливо, забагато новачків підписав Юрій Миколайович. Нагадаємо, що в літнє міжсезоння Кривбас поповнило більше, ніж 15 нових гравців. Криворізький клуб ще не перемагав у цьому сезоні, явно не таке повернення уявляв собі Кривбас, але маємо те, що маємо. Вже зрозуміло, що в цьому сезоні Кривбас боротиметься за виживання, а не за єврокубки, як планувалося раніше. 

У минулому матчі Кривбас втримав нульову нічию з Минаєм, перебуваючи в десятьох з 43-ої хвилини. Команду Вернидуба підставив новачок клубу камерунський захисник Іван Дібанго. Камерунець отримав дві жовті картки за 29 хвилин і покинув поле. Відповідно на 20-річного оборонця в матчі з Олександрією дядя Юра може не розраховувати. 

У складі Кривбасу знаходяться кілька колишніх гравців Олександрії. Зокрема, зіграти про ексклубу вже у вівторок матиме можливість Тимур Стецьков, Євген Банада та Максим Задерака. Цікаво, чи з особливим настроєм виходитимуть на гру цих троє футболістів. 

Історія зустрічей – 12: +3, =6, -3; 16:15

Майбутній герой матчу – Юрій Вернидуб

Наразі Кривбас взагалі не вражає. Усі прекрасно розуміють і знають, який тренер Юрій Вернидуб і що він може дати результат. Йому просто потрібен час. Поки що йому дає таку можливість керівництво Кривбаса, але тут питання – наскільки вистачить нервів у босів криворізького клубу? Адже вже стартовий відрізок чемпіонату минув, а команда досі без перемог. Поєдинок проти Олександрії – непогана можливість зачепитися за очки. Як мінімум – футболісти Кривбаса можуть розраховувати на нічию. Залежно, як Юрій Миколайович налаштує своїх гравців на цю дуель. 

Прогноз на гру: Олександрія – Кривбас – ТБ 2.5 – 1.85

Нас очікує протистояння двох цікавих команд, які грають в атакуючий футбол. Кривбас прагне здобути нарешті перемогу в цьому сезоні, а Олександрія востаннє виходила на поле на початку жовтня, тому вони намагатимуться здобути перемогу, щоб вдало ввійти у відрізок матчів після такої невеликої паузи. Переможця матчу визначити важко, але вважаю, що команди заб’ють, як мінімум три м’ячі. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.85 на таку подію.