«Голова йшла обертом»: Коноплянка відверто зізнався, чому думав про завершення кар'єри

Переглядів 2271
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Голова йшла обертом»: Коноплянка відверто зізнався, чому думав про завершення кар'єри
Євген Коноплянка. Фото: ФК Краковія.
Відомий український футболіст Євген Коноплянка заявив, що він серйозно розглядав можливість закінчення кар'єри, коли почалася повномасштабна війна в Україні.

Коноплянка зазначив, що під час російської агресії він не міг віддати себе повністю футболу. Саме через це футболіст думав про закінчення кар’єри і навіть поділився цим із однією людиною.  

«Я тільки приїхав до Польщі, і тут сталося все, що потрясло Україну. Скажу чесно, на той час у мене були думки завершити кар'єру, і я навіть сказав про це одній людині. Я зовсім не міг зосередитись на футболі. Голова йшла кругом. Це був важкий момент для мене».

Вінгер висловив вдячність всій Польщі, яка допомогла йому пройти через цей складний період. Також Коноплянка зазначив, що атмосфера в Краковії вплинула на нього і дозволила сконцентруватися на футболі.

«Вся Польща та обстановка навколо клубу надали мені величезну підтримку. Я намагався викладатись по максимуму. Я маю на увазі не голи, а самовіддачу на полі. Я був щасливий, що після цього зміг зосередитись на футболі. Це було завдяки атмосфері, яка мене оточувала», – цитує Коноплянку видання Fakt.

У Коноплянки контракт з Краковією мав закінчитися 30 червня 2023 року, але після останнього матчу чемпіонату Польщі з клубом Плоцьк (3:0) було офіційно оголошено про те, що клуб не продовжуватиме контракт з українським гравцем.

  • Коноплянка перейшов до Краковії зі Шахтаря в лютому 2022 року на правах вільного агента.
  •  За період свого виступу у польській команді він зіграв 38 матчів, забив чотири голи та зробив два асисти.
  •  За даними порталу Transfemarkt, вартість гравця оцінюється в 700 тисяч євро.
X