Друзі Януковича врятували Суркіса: розповідаємо, що трапилося – подробиці

Переглядів 1852
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
Друзі Януковича врятували Суркіса: розповідаємо, що трапилося – подробиці
Григорій Суркіс. Фото: Google
Зі списку регалій Григорія Суркіса могли викреслити звання почесного громадянина Харківщини. Проте, більшість депутатів Харківської обласної ради таке рішення не підтримали. За Суркіса постояли його друзі з ОПЗЖ.

Колишній президент Федерації футболу України (нині УАФ), колишній віце-президент УЄФА, колишній почесний президент Динамо Григорій Суркіс міг викреслити зі списку своїх десятків звань ще одне. 

Мова про звання почесного громадянина Харківщини. Днями у Харківській обласній раді саме голосували, щодо позбавлення Григорія Суркіса цього звання, – інформує сайт Kharkiv Today.

За попередніми даними, за позбавлення Суркіса-старшого звання проголосували 32 депутати, 11 були проти і двоє утрималися. Перед голосуванням у залі були зареєстровані 88 депутатів. Тож, як бачимо, половина депутатського корпусу взагалі не натискала кнопки під час голосування, по суті підтримавши тих, хто голосував проти.

Відомо, що рішення підтримали представники партій Європейська солідарність, Слуга народу і Блок Світличної. Не підтримали Блок Кернеса, яким керує Харківський міський голова Ігор Терехов, та колишні депутати від ОПЗЖ.

«У ЗСУ немає жодного депутата з політичних сил, які збираються не голосувати за позбавлення Суркіса», - сказав до голосування депутат від ЄС Олександр Скорик.

Однак в залі знайшлося чимало друзів Григорія Суркіса. Зокрема, Сергій Гладкоскок, так само обраний від ОПЗЖ та голова фракції Блоку Кернеса Віталій Панов, який взагалі вважає, що подібні звання можна забирати тільки після рішення суду.

Зазначимо, що всі вище зазначені пани, друзі колишнього президента-втікача України Віктора Януковича.

 

X