«Був у повному шоці, я плакав»: Миколенко розповів про рішення батька йти захищати Україну

Переглядів 6005
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
«Був у повному шоці, я плакав»: Миколенко розповів про рішення батька йти захищати Україну
Віталій Миколенко. Фото: ФК Евертон
Захисник Евертона Віталій Миколенко поділився спогадами про те, як його батько подався захищати свій народ замість поїздки на матч Манчестер Сіті та команди його сина.

Український захисник «ірисок» замовив квиток для свого батька Сергія Миколенка, щоб той міг на власні очі побачити гру Евертона та Манчестер Сіті, яка відбулася 26 лютого минулого року, але вторгнення країни-агресора все змінило.

Миколенко сказав, що його батько взяв у руки зброю та подався захищати Україну. Сам футболіст був шокований тим, що відбувалося, а також були складнощі зі спілкуванням по телефону. Про це він розповів у інтерв'ю Dailymail.

«Я був у повному шоці. Я плакав. Моя перша думка була про те, що батько ніколи не зустрінеться з моїми дітьми, коли вони в мене з'являться. Він уже був у бункері та практично не мав телефонного зв'язку.

Ми могли розмовляти лише зрідка, а писати смс було небезпечно, бо була небезпека, що російські солдати можуть перехопити їх та отримати інформацію».

Також Миколенко зізнався, що йому було страшно за батька, а той, у свою чергу, був готовий захищати країну і все ще служить у ЗСУ.

«Коли мені вдалося поговорити з ним, він сказав, що йому не страшно, але мені було страшно. Він неймовірно хоробрий і все ще служить в армії у Києві. Якщо він буде потрібний ще десь, він поїде».

У матчі проти команди Гвардіоли Миколенко не зіграв - керівництво Евертона дало українцю час, щоб психологічно оговтатися від війни, що почалася вдома.

Футболіст збірної України сказав, що його батько все ж таки зміг приїхати до сина в Англію і був приємно здивований, коли у клубному магазині всі цікавилися справами його сина.

23-річний Миколенко провів у поточному сезоні 24 матчі, але не відзначився результативними діями.