«Це і є надія Металіста»: джерело розкрило нову бізнес-модель клубу Ярославського і його майбутнє

Переглядів 11433
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
7 голосів
«Це і є надія Металіста»: джерело розкрило нову бізнес-модель клубу Ярославського і його майбутнє
Олександр Ярославський. Фото: ФК Металіст
Відомий український коментатор Володимир Звєров розповів про те, за рахунок чого харківський Металіст, який належить Олександру Ярославському, збирається існувати надалі.

У третьому турі Першої ліги харківський Металіст набрав свій перший бал у турнірну таблицю, зігравши внічию з ФК Поділля (1:1).

Коментатор Володимир Звєров розповів, що зараз собою являє клуб Олександра Ярославського.

«Що таке Металіст зараз? Це дуже молода команда, де гравці 1996-1997-го року народження знаходяться там фактично як ветерани. В команді грають і футболісти 2006-2007-го року народження».

Акцент у клубі робитиметься на продажу власних вихованців.

«Дігтярь, Синчук, Кайдалов, Вернаттус – на них менеджмент Металіста надіється, як на основу команди в майбутньому. У керівництві вважають, що вони за рік-півтора виростуть, зіграються і звикнуть до дорослого футболу. Вони прекрасно навчені, здорово вміють грати у футбол.

Академія Металіста – Лунін, Мудрик, Судаков і так далі. Власне це і є надія Металіста, в тому, що молоді гравці виростуть, їх продадуть і Металіст житиме за ці гроші».

Також Звєров розповів, що завдяки літнім трансферам на вихід Металіст зміг покрити частину боргів минулого сезону. 

«Завдяки літнім продажам Металіст закрив багато боргів минулого сезону і до зими в них є стабільне фінансування, а там вже буде формуватися новий бюджет. Наразі керівництво не ставить турнірних завдань команді на сезон. Ніхто не чіпатиме тренерів певну частину сезону».

Наразі харків'яни ще мають певні борги, але сподіваються покрити їх завдяки новій бізнес-моделі, яка базується на продажі власних вихованців.

«Не можна говорити, що у Металіста немає боргів, адже є зобов'язання перед іншими клубами за попередні трансфери. У клубі вірять, що з часом вони вийдуть на таку фінансову модель, що ці борги можна буде закрити й Металіст буде функціонувати чисто на продажу футболістів», – сказав Звєров на ютуб-каналі ПРОФУТБОЛ Digital у програмі Звєров Про Футбол. 

  • У перших двох турах харків'яни поступилися Епіцентру (0:1) та Агробізнесу (1:3).
  • У наступному матчі Металіст зіграє проти Ниви – поєдинок пройде 19 серпня.
  • Наразі підопічні Андрія Аніщенка посідають останню, 10 сходинку у групі А Першої ліги України.