«Це коштує від 600 тисяч доларів і більше»: у Дніпрі-1 пояснили, чому вони, Динамо і Зоря відмовилися від УПЛ-ТВ

Переглядів 8244
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Це коштує від 600 тисяч доларів і більше»: у Дніпрі-1 пояснили, чому вони, Динамо і Зоря відмовилися від УПЛ-ТВ
Комерційний директор футбольного клубу Дніпро-1 В'ячеслав Фрідман прокоментував ідею створення УПЛ-ТВ та єдиного телепулу в чемпіонаті України.

В'ячеслав Фрідман вважає, що УПЛ-ТВ виглядає сирувато, але всім ідея сподобалася. Також він пояснив, чому представники Дніпра-1, Динамо та Зорі проти телепулу.

«Нам подобається ідея УПЛ-ТВ. Презентація хороша, всім сподобалася, але вона ще сирувата, і тому потрібно зробити певну роботу. Думаю, що до наступного сезону її буде зроблено.

На ОТТ-платформу потрібно писати софт, який робиться щонайменше півроку. Це коштує від 600 тисяч доларів та більше».

На думку Фрідмана, футбол під час війни повинен бути безкоштовним. Він пояснив, чому його позиція не популістська.

«Ми вважаємо, що в умовах війни показ матчів треба зробити безплатним. Це наша позиція, Динамо та Зорі.

Безкоштовний футбол – популізм? Це говорять 500 людей в Інтернеті. Дивіться футбол. Незрозуміло чому кажуть, що платний футбол треба, а безкоштовний – не треба. Адже клуби не отримають гроші ні цього року, ні наступного, ні за два роки», — заявив Фрідман.

  • УПЛ ТБ як єдиний телепул реалізований не буде. Проти проголосували представники Дніпра-1, Динамо та Зорі. Утримався Верес.
  • 12 або 13 клубів планують реалізувати план Б без «відмовників» на основі мультиплатформового принципу. Матчі показуватимуться на кількох ОТТ-платформах, а також на ютубі.
  • Орієнтовна ціна пакета – 50 гривень на місяць. Очікуваний прибуток – близько 40 млн грн на всіх.
  • Віцепрезидент криворізького Кривбасу Артем Гагарін відверто висловився щодо ймовірного створення єдиного телепулу в українській Прем'єр-лізі.