«Це сором, бо ми не Люксембург, або Андорра»: Сабо висловився щодо призначення Ротаня на пост тренера збірної

Переглядів 13277
Артем Жилінський Артем Жилінський
6 голосів
«Це сором, бо ми не Люксембург, або Андорра»: Сабо висловився щодо призначення Ротаня на пост тренера збірної
Руслан Ротань. Фото: УАФ
Колишній тренер київського Динамо та збірної України Йожеф Сабо прокоментував призначення Руслана Ротаня на пост головного тренера збірної України.

Екс-наставник збірної України та Динамо Йожеф Сабо вважає, що ситуація, яка зараз в головній команді країни — ненормальна.

«Ситуація, коли національна команда перебуває без головного тренера, а Руслан Ротань поєднує роботу в молодіжній команді та Олександрії з обов’язками в збірній, – ненормальна. І списувати все на війну не можна. Україна не повинна відмовлятися від чемпіонату Європи. Зрозуміло, що психологічно всім важко, але справу треба робити».

Також фахівець заявив, що Україна не карликова країна та може собі дозволити знайти тренера, який не повинен поєднувати одразу декілька посад.

«І в молодіжній збірній, і в «Олександрії» Руслан Ротань щось повинен робити, це ж очевидно. Як на це знайти час, коли в тій же першій збірній потрібно було вже до 20 березня написати план тренувань, враховуючи, що поєдинок з Англією 26-го числа. Безумовно, в національній команді є гравці, яких не потрібно в ці п'ять–шість днів тренувати, бо вони в тонусі, але ж гри у збірної України не було, і це сором, бо ми не Люксембург, або Андорра», — заявив Сабо для Footboom.

Нагадаємо, що найближчими матчами збірної України є поєдинки з Північною Македонією та Мальтою 16-19 червня відповідно. Ці зустрічі відбудуться в рамках кваліфікації синьо-жовтих на Євро-2024.

На першу гру відбору до чемпіонату Європи з Англією (0:2) як в.о. головного тренера Україну виводив Руслан Ротань, який також працює в Олександрії та молодіжній збірній.