Cелтік – Шахтар: прогноз і анонс матчу. Битва за єврокубкову весну. На кого поставити у вівторок?

Переглядів 6769
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
Cелтік – Шахтар: прогноз і анонс матчу. Битва за єврокубкову весну. На кого поставити у вівторок?
Шахтар проти Селтіка. Фото: УЄФА
Ексклюзивний анонс п’ятого матчу донецького Шахтаря у Лізі чемпіонів сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

25-го жовтня відбудеться п’ятий поєдинок за участі донецького Шахтаря у Лізі чемпіонів сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Селтік – Шахтар. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Селтік – Шахтар

25 жовтня. 22:00. м. Глазго . Стадіон «Селтік Парк»

Пряма трансляція – Мегого

Дискваліфікації – відсутні

Перед 5-м туром групового етапу Ліги чемпіонів донецький Шахтар зберігає непогані шанси на 1/8 фіналу ЛЧ, але спочатку треба брати очки у Глазго, де “гірники” зустрінуться з Селтіком. 

Цей поєдинок розставить всі крапки над “і” у боротьбі за єврокубкову весну. Адже якщо Шахтар здобуде бодай нічию у вівторок, то гарантує собі, як мінімум, третє місце в своїй групі, що дозволяє грати у 1/16 фіналу Ліги Європи. 

Після чотирьох зіграних матчів донеччани займають третє місце, в їхньому активі п’ять очок. Шотландці замикають турнірну таблицю в квартеті групи F лише з одним балом, який вони заробили у поєдинку саме з Шахтарем. Від другої сходинки на якому знаходиться Лейпциг, команду Ігоря Йовічевича відділяє один пункт. Лідер групи мадридський Реал, у них 10 очок.

Перша зустріч між Шахтарем і Селтіком відбулась ще 14-го вересня. Тоді команди зіграли внічию з рахунком 1:1. Цікаво, що крім футболістів Шахти, у цьому матчі ніхто голів не забивав. Адже на 10-й хвилині Артем Бондаренко забив м’яч у власні ворота, а вже через 19 хвилин Михайло Мудрик зрівняв рахунок. Тоді, відверто кажучи, донеччанам трішки пощастило з нічиєю, тому що шотландці виглядали краще, ніж український колектив. Наприклад, гравці Шахтаря завдали лише п’ять ударів по воротах Селтіка, у той час, як “кельти” пробивали 16 разів, а Анатолій Трубін виконав п’ять сейвів. 

У Шотландії, напевно, ми побачимо такий самий футбол від Селтіка. Тому що кров з носа перемагати треба саме “обручам”, Адже в разі перемоги, у підопічних Анге Постекоглу будуть шанси поборотися за третє місце в групі. Отож, Йовічевич зможе зіграти другим номером, чекаючи своїх шансів на контратаках. І така тактика цілком може спрацювати. 

Після нічиєї з Шахтарем, Селтік провів вісім матчів, у яких здобув п’ять перемог і тричі поступився своїм суперникам. Двічі це сталося в ЛЧ у поєдинках проти Лейпцига із загальним рахунком 1:5. Ще одного разу Селтік програв у чемпіонаті Шотландії – Сент-Міррену з рахунком 2:0. Ось ця поразка сталася після двобою з “гірниками”. Перед тим у Прем’єр-лізі Шотландії “кельти” програвали востаннє ще 19-го вересня 2021-го року. 

Донеччани після гри з Селтіком провели п’ять матчів, тричі виграли і по одній нічиї та поразці. Спочатку безпрограшну серію перервав Реал, вигравши у “гірників” з рахунком 2:1. Згодом з тим же Реалом донецька команда зіграла внічию, втративши перемогу на 95-й хвилині. Шахтар продовжує дивувати футбольну спільноту України з кожним матчем все більше. 

Ще у Шахтаря перед протистоянням із Селтіком є величезний плюс. Вони перенесли свій матч проти Минаю, який мав відбутися на вихідних і отримали додатковий відпочинок перед поєдинком в Лізі чемпіонів. У той час Селтік влаштував гольову перестрілку з Хартсом, на двох забивши сім м’ячів. Проте саме “кельти” здобули перемогу з рахунком 4:3, витративши при цьому багато сил фізичних, і психологічних. Тому Шахта має бути свіжішою у вівторок. 

Селтік має неприємні новини з кадровими втратами. Капітан клубу з Глазго Каллум Макгрегор отримав травму в матчі проти Лейпцига і був замінений ще на 36-й хвилині. У хавбека ушкодження коліна і він не зіграє більше в цьому році. Також у лазареті в Анге Постекоглу знаходиться шведський захисник Карл Старфельт. Крім того, під питанням участь португальського форварда Жоти. Він не грав у останніх чотирьох матчах. 

Ігор Йовічевич не може розраховувати на лівого захисника Шахтаря – Віктора Корнієнка. Ця втрата не нова і хорватський фахівець знає, ким замінити 23-річного фулбека. Також до Шотландії не полетів Мар’ян Швед, який зараз займається за індивідуальною програмою і пропустив вже три матчі. через ушкодження. 

Історія зустрічей – 5: +2, =1, -2; 4:7

Майбутній герой матчу – Ласіна Траоре

Форвард з Буркіна-Фасо Ласіна Траоре вже забивав у цьому розіграші Ліги чемпіонів. Це сталося ще у матчі 1-го туру групового етапу проти Лейпцига. Селтік – міцна британська команда і в цьому поєдинку Траоре може дуже сильно допомогти донеччанам. Адже Ласіна – кремезний та високий нападник, який вміє нав’язувати боротьбу захисникам суперників і вигравати її. У першому матчі проти Селтіка Траоре з’явився на заміну та відіграв 30 хвилин. Можливо, цього разу Йовічевич довірить йому місце в стартовому складі. Дізнаємося у вівторок.  

Прогноз на гру: Селтік – Шахтар – Шахтар не програє – 2.11

Букмекери роблять донецький Шахтар андердогом у протистоянні з Селтіком. На перемогу шотландців Favbet дає коефіцієнт 1.88, на нічию – 4.10, а на звитягу “гірників” – 4.35. Насамперед такі кофи через те, що “кельти” гратимуть вдома, на своєму рідному стадіоні зі своїми вболівальниками. Нагадаємо, що “Селтік Парк” вміщує 60 000 глядачів. Тому те, що буде аншлаг у Глазго сумнівів немає. Однак Шахта мала би впоратися з тиском трибун і здобути мінімум нічию в матчі проти Селтіка. Цілком логічна ставка на цей матч – Шахтар не програє за 2.11.