Чи справиться з Ковальцем Шаран без Хахльова? Прогноз і анонс на матч УПЛ Минай – Інгулець

Переглядів 497
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Чи справиться з Ковальцем Шаран без Хахльова? Прогноз і анонс на матч УПЛ Минай – Інгулець
Гравці Миная. Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс стартового матчу 19 туру УПЛ Минай – Інгулець спеціально для вас на «УФ».

1 квітня відбудеться стартовий поєдинок 19 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Минай ‒ Інгулець. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

ФК Минай – Інгулець (Петрове)

1 квітня. 12:00. м. Минай. Стадіон «Минай»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Дмитро Нємчанінов (Минай), Владислав Клименко (Інгулець)

Перший матч УПЛ після паузи збірних відбудеться на Закарпатті, де місцевий Минай прийматиме Інгулець з Петрового. Обидві команди знаходяться у нижній частині турнірної таблиці, ведучи активну боротьбу за збереження прописки в еліті українського футболу. 

• Між суперниками  - лише одне очко

Минай на двотижневу перерву в чемпіонаті пішов у хорошому настрої, адже в останньому турі перед тижнем збірних закарпатці здолали ковалівський Колос на виїзді з мінімальним рахунком. Автором єдиного голу в цій зустрічі став Юрій Кравчук. А ще раніше минайці зіграли внічию з Олександрією 1:1. Тому в команди Володимира Шарана розпочалась безпрограшна серія, яка наразі налічує лише два поєдинки, але вже цієї суботи вона може продовжитися. 

Через щільність внизу турнірної таблиці ситуація там змінюється кожного туру. Наприклад, Минай, який ще кілька турів тому був передостаннім, зараз іде на 13 сходинці, маючи у своєму активі 18 очок. Стільки ж залікових балів у рівненського Вереса і одеського Чорноморця. Однак команди Вірта та Григорчука випереджають закарпатців завдяки додатковим показникам. Загалом минайці здобули чотири перемоги, шість разів зіграли внічию і ще вісім матчів програли. Різниця забитих і пропущених – 13:21. Цікаво, що перед 19 туром відстань Минаю від шостого місця і шістнадцятого однакова – п’ять очок. 

Тому вже в найближчих турах підопічні Шарана можуть покращити своє турнірне становище. Після матчу з Інгульцем на Минай очікує двобій з Динамо, яке продовжує лихоманити у цьому сезоні. Згодом календар виглядає на такий складним: домашній поєдинок з Кривбасом, виїзд до Рівного і знову домашня гра з Металістом 1925. Найкращим бомбардиром закарпатської команди це Єгор Твердохліб, у нього три забиті м’ячі (один з яких був у ворота Інгульця в першому колі). 

• Ковалець встиг привести Інгулець до перемоги над Динамо

Інгулець дуже класно розпочав весняну частину чемпіонату. Новоспечений головний тренер команди з Петрового Сергій Ковалець у своєму дебютному матчі здолав київське Динамо, а потім переміг у харківського Металіста. Однак в останньому турі Інгулець зазнав домашньої поразки, поступившись Чорноморцю 1:2. Таким чином, клуб Олександра Поворознюка перервав серію перемог, яка налічувала чотири матчі. 

Сергій Ковалець. Фото: ФК Інгулець

Підопічні Ковальця знаходяться на десятому місці в турнірній таблиці, в їхньому активі 19 очок. За 17 турів Інгулець здобув п’ять перемог, чотири нічиїх і ще вісім поєдинків програв. Крім того, у нього є ще матч в запасі проти Руху. Різниця забитих і пропущених – 17:21. Найкращими бомбардирами Інгульця є відразу двоє гравців: Олександр Козак і Володимир Одарюк забили по три м’ячі в цьому сезоні. Цікаво, що Одарюк всі голи забивав у цьому році. А у Козака один м’яч у весняній частині та ще два в осінній. До речі. один з м’ячів Козак забивав у ворота Минаю в першому колі.  

Календар наступних матчів у команди Сергія Ковальця доволі сприятливий. Після зустрічі з Минаєм, Інгулець зіграє проти Ворскли і Колоса. А після цього очікується дербі з Олександрією. 

• Провідні гравці не допоможуть обом командам

Обидва тренери мають дискваліфікованих гравців на цю гру. Володимир Шаран не може розраховувати на основного захисника своєї команди Дмитра Нємчанінова. 33-річний гравець брав участь у всіх 17 попередніх матчах. Однак поєдинок з Інгульцем пропустить через перебір жовтих карток. Сергій Ковалець теж має неабияку втрату. Проти Минаю не зіграє півзахисник Владислав Клименко. Хавбек у цьому сезоні зіграв 16 матчів і навіть відзначився одним забитим м’ячем. Це було ще 29 серпня у грі проти Металіста. До речі, саме гол Клименка тоді приніс нічию 1:1 команді з Петрового. 

Історія зустрічей – 7:+1=5-1; 8:8

Майбутній герой матчу – Олексій Паламарчук

31-річний голкіпер Інгульця є основним воротарем для своєї команди у весняній частині сезону. Кіпер брав участь у всіх трьох матчах УПЛ у цьому році. Восени Паламарчук ділив місце в старті з іншим воротарем Інгульця Данилом Кучером, який зараз уже в румунській УТА Арад. В Олексія було вісім матчів у старті, а в Данила - шість. Зараз саме Паламарчук є основним, попри те, що взимку клуб з Петрового підписав колишнього воротаря Олександрії Олега Білика. Наразі конкуренцію за місце в стартовому складі виграє 31-річний Паламарчук, а не 25-річний Білик. Загалом у Паламарчука чотири сухих матчі в цьому сезоні. Чи вдасться йому вп’яте зіграти на нуль – дізнаємось у суботу.

Прогноз на гру: Минай – Інгулець, нічия – 3.25

У попередніх семи очних зустрічах ці команди п’ять разів грали внічию і ще по разу кожна з них перемагала. Навіть різниця забитих і пропущених в матчах між собою у них однакова – 8:8. У цьому сезоні в Інгульця чотири нічийних результати, а в Минаю шість. У першому колі свою першу перемогу в цьому протистоянні здобули закарпатці з рахунком 2:1 завдяки голам Єгора Твердохліба та Олексія Хахльова (в його активі ще й асист, але зараз син засновника Вереса вже в Зорі). Однак зараз у обидвох колективів така ситуація, що кожен заліковий бал на вагу золота, тому поразка не підійде нікому. Очікуємо нічийний результат у цьому поєдинку. Букмекерська контора Favbet на такий прогноз дає коефіцієнт 3.25.