«Чому від Вереса усі цього чекають?»: головний тренер Лавриненко зробив категоричну заяву

Переглядів 1645
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
«Чому від Вереса усі цього чекають?»: головний тренер Лавриненко зробив категоричну заяву
Сергій Лавриненко. Фото: НК Верес
Головний тренер рівненського Вереса Сергій Лавриненко висловився стосовно залучення молодих футболістів до гри у складі його команди в матчах УПЛ.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту Sport-express.ua Сергій Лавриненко прокоментував ситуацію із залученням молодих футболістів до гри за Верес.

«А де ж взяти молодих гравців, котрі одразу зможуть грати в УПЛ? Я не розумію, як із молодими гравцями можливо вирішити завдання бути у топ-10 УПЛ. Чому від Вереса усі цього чекають? Грати молодими та бути у десятці – це дві різні задачі».

48-річний фахівець вважає, що активне використання футболістів з молодіжного складу може не дати очікуваного результату.

«Ми можемо активно залучати футболістів із U-19 у сподівані, що хтось з них через деякий час заграє. Однак я не впевнений, що команда зможе здобути якісь залікові бали. До цього треба йти поступово.

Якби це було так легко, то в першу команду Динамо та Шахтаря кожен рік приходили б по десять людей з молодіжного складу».

Лавриненко зізнався, чи має проблеми з керівництвом клубу, яке заявляло про бажання бачити більше молодих гравців у складі Вереса.

«Мене ніхто не змушує ставити у склад гравців з академії. Я на постійному зв’язку із U-19, на кожне тренування першої команди ми залучаємо по три-п’ять вихованців. Просто перехід із дитячого футболу в дорослий є досить важким.

Якщо я кину в матч з умовним Чорноморцем дитину 17-18 років, то можна її так психологічно зламати. Потім взагалі не буде бажання грати у той футбол. Треба вводити їх через тренування, збори…».

  • Середній вік гравців Вереса складає 26,92 року.
  • Команда Лавриненка йде на 14 місці, маючи чотири бали після п'яти зіграних поєдинків.
  • У неділю, 17 вересня, рівненський клуб зіграє на виїзді з криворізьким Кривбасом.