«Чому жодна команда Європи не хотіла талановитого футболіста?»: у Туреччині підтримали Шахтар у справі Тете

Переглядів 9971
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
3 голоси
«Чому жодна команда Європи не хотіла талановитого футболіста?»: у Туреччині підтримали Шахтар у справі Тете
Тете. Фото: Галатасарай
Нещодавно бразильський вінгер Тете безкоштовно залишив склад донецького Шахтаря та перейшо до Галатасарая. У Туреччині прокоментували цей трансфер та висловили побоювання щодо гравця.

Бразильський вінгер Тете на початку серпня перейшов до Галатасарая, підписавши контракт на чотири роки.

Трансфер із Шахтаря відбувся за правилом ФІФА Annexe 7, через що «гірники» не отримали жодної фінансової компенсації і після цього подали скаргу.

У турецькому виданні Milliyet прокоментували перехід бразильця та висловили побоювання щодо цього.

«Ми хотіли б, щоб Галатасарай зробив вичерпну заяву з цього приводу. Наприклад, нехай буде сказано, що «Наш футболіст, який підписав контракт, обґрунтовано розірвав контракт, тому що не отримав своїх грошей».

«ФІФА заморозила його контракт за правилом, яке надає таку можливість іноземцям, що грають за українські клуби». Але цього немає...».

Також журналіст вищевказанного видання Мустафа Аніклі поцікавився, чи встиг Тете заморозити свій контракт із Шахтарем.

«Цікаво, що зробив Тете, щоб відкласти свій 6-місячний контракт? Наприклад, чи зробив він це до 30 червня, дати, коли він міг заморозити свій контракт?

Тому що ФІФА надала йому таку гнучкість, не право припинити, а заморозити контракт, призупинити її, як би ви це не називали. Чи правий тут Шахтар, який став жертвою війни?».

Окрім цього, колумніст не виключає можливості перемовин між клубами.

«Не дивуйтеся, якщо завтра Галатасарай сяде за стіл переговорів із Шахтарем. До речі: чому жодна команда в Європі не хотіла такого талановитого, молодого футболіста, але його агент наполягав на Туреччині? Дивно!», – написав Аніклі у своїй колонці.

  • Тете перейшов до Шахтаря з Греміо за 15 мільйонів євро. У складі донеччан 23-річний гравець зіграв 108 матчів, в яких забив 31 гол та віддав 15 результативних передач.
  • Після початку повномасштабної війни в Україні бразилець перейшов до Ліона на правах річної оренди, а другу частину минулого сезону провів у складі Лестера, який вилетів з АПЛ.
  • Портал Transfermarkt оцінює вартість вінгера у 25 млн євро.
  • Галатасарай минулого сезону у 22-й раз став чемпіоном Туреччини.