«Ця ситуація змушує мене закипати»: Вацко зробив заяву після перемоги Карпат з двома вилученнями у суперника

Переглядів 14807
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
«Ця ситуація змушує мене закипати»: Вацко зробив заяву після перемоги Карпат з двома вилученнями у суперника
Карпати – Хуст. Фото: ФК Карпати
Відомий український журналіст та коментатор Віктор Вацко прокоментував роботу рефері на грі дебютного туру Першої ліги сезону 2023/24 між Карпатами та Хустом (1:0).

Відомий журналіст та коментатор Віктор Вацко оцінив суддівство в матчі Першої ліги між Карпатами та ФК Хуст (1:0).

Журналіст почав з розбору вилучень гравців закарпатського Хуста.

«Думаю, що стосовно першої жовтої вінгера Хуста Вадима Мердєєва питань ні в кого не виникає. Він стрибав у підкаті, відриваючи обидві ноги від газону і в м'яч не зіграв».

Друга жовта: сфолив проти Тараса Саківа, який вискакував у нього з-за спини, зірвавши атаку Карпати. Ось такі свистки арбітрів мені не подобаються. Я вважаю, що була боротьба, а не якийсь серйозний фол». 

Коментатору не сподобався рівень дозволеної боротьби, яку обрав головний арбітр матчу Віталій Маляр.

«Мені також не сподобалася і жовта карту захиснику Карпат Богдану Пороху на початку гри. Виходить, що арбітр для себе вибрав межу дозволеного у боротьбі й тут він був послідовний. Проте я вважаю, що ця межа була занадто низькою».

Також Вацка здивувала поведінка молодого нападника ФК Хуст Михайла Фляшка.

«Далі історія з вилученням Фляшка. Ось ця ситуація змушує мене закипати. Виходить молодий хлопчина, його команда в меншості, а він на 67-й хвилині навмисно грає рукою в чужому штрафному майданчику – чиста жовта картка».

Минає десять хвилин і він стрибає прямою ногою в коліно суперника. Ну є мізки в людини? За цей стрибок вже можна було давати червону, а дивак йде з поля та сміється».

Журналіст розповів, що стане викликом для команди Мирона Маркевича в Першій лізі.

«Карпати будуть беззаперечним фаворитом сезону в Першій лізі. Одиниці наважаться грати проти них у футбол. Переважна більшість гратиме в антифутбол, чекаючи на контратаки та стандарти. Це виклик для тренерського штабу Маркевича», – сказав Вацко в програмі Вацко On Air.

  • У наступному турі Карпати прийматимуть чернівецьку Буковину. Матч відбудеться у неділю, 6 серпня, та розпочнеться о 17:00.
  • У Кубку України підопічні Маркевича зіграють на виїзді з Прикарпаттям з Івано-Франківська (базова дата – 2 серпня).