Маркевич дебютував з перемоги: видалення у суперника допомогло Карпатам виграти у стартовому турі Першої ліги

Переглядів 713
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
Маркевич дебютував з перемоги: видалення у суперника допомогло Карпатам виграти у стартовому турі Першої ліги
Карпати – Хуст. Фото: Карпати
У стартовому матчі сезону 2023/2024 Карпати здобули мінімальну перемогу над Хустом. «Леви» закінчували матч з чисельною перевагою після двох вилучень у команди з Закарпаття.

28 липня львівські Карпати та закарпатський Хуст відкрили для себе сезон Першої ліги очним матчем, який до того ж, став дебютним для Мирона Маркевича на посаді головного тренера «левів».

Матч почався з контрвипаду гравців Хуста, на третій хвилині гостро вибіг до воріт Карпат Василь Луців, але його ціною жовтою картки зупинив Порох. За хвилину за фол у центральній зоні на картку «присів» Мердєєв, що свідчило про досить грубу гру в майбутньому. 

Рахунок відкрили Карпати. На 22 хвилині Підлепенець змістився з флангу та гарним ударом поклав м’яча під поперечину. А ще за 15 хвилин Хуст залишився у меншості: Мердєєв отримав другу жовту. 

Після вилучення Карпати користувалися більшістю, все більше загострюючи біля воріт суперника, але другий гол до перерви забити не вдалося. 1:0 за підсумками першого тайму.

Друга половина почалася з удару Хусту в поперечину, але потім підопічні Мирона Маркевича взяли гру під свій контроль і не давали супернику створювати чимало моментів. 

Атака Карпат ж добре працювала над тим, щоб забити другий гол, але м'яч вперто не йшов у ворота, попри чисельну перевагу та чималу кількість нагод. 

На 63 хвилині у складі Хуста на поле вийшов Михайло Фляжко, але зіграв він лише 15 хвилин.

Через п'ять хвилин після виходу на поле він отримав жовту картку, а ще за дев'ять хвилин побачив перед собою другу жовту, та, як наслідок червоне світло. Хуст догравав матч вдев'ятьох. 

Вже в кінцівці матчу Підлепенець міг оформити дубль, але вінгер опинився у офсайді, через що гол не було зараховано. То ж у підсумку Карпати здобувають мінімальну перемогу з рахунком 1:0.

Перша ліга, група А.

Карпати – Хуст 1:0

Гол: Підлепенець 22

Вилучення: Мердєєв 37 (друга жовта), Фляжко 77 (друга жовта)

  • Наступні матчі команд в чемпіонаті відбудуться на їх полях 6 серпня: Карпати приймуть Буковину, а Хуст вдома зіграє з Епіцентром.
  • У Кубку (базова дата – 2 серпня) підопічні Маркевича зіграють на виїзді з Прикарпаттям, а колектив з Закарпаття гостюватиме в дебютанта Другої ліги – Скали 1911.