Дебют Реброва і 1000-й поєдинок для Бундестім. Німеччина – Україна. Прогноз і анонс на матч

Переглядів 4276
Олександр Калінін Олександр Калінін
2 голоси
Дебют Реброва і 1000-й поєдинок для Бундестім. Німеччина – Україна. Прогноз і анонс на матч
Збірна України, фото: УАФ
Ексклюзивний анонс матчу товариського матчу між збірними Німеччини та України спеціально для вас на «УФ».

12 червня відбудеться товариський поєдинок між збірними Німеччини і України. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує цю зустріч. Де дивитися, що дає цей матч і чим це все закінчиться?

Німеччина – Україна

12 червня. 19:00. м. Бремен. Стадіон «Везерштадіон»

Пряма трансляція – Мегого, Суспільне (регіональні канали)

Дискваліфікації – відсутні

Збірна України розпочинає підготовку до червневих матчів на відбір до Євро-2024. Вже 16 червня українці зіграють свій другий відбірковий поєдинок проти Північної Македонії. Нагадаємо, що “синьо-жовті” потрапили в групу С, де їхніми суперниками, окрім македонців, є збірні Англії, Італії та Мальти. Проти останніх Україна зіграє 19 червня. Натомість Німеччина відбір до Євро пропускає, оскільки влітку 2024 року чемпіонат Європи відбудеться саме в німецькій країні.

  • Сага з головним тренером закінчилася очікуваним хеппі-ендом – це Ребров

Минулого тижня збірна України нарешті отримала нового головного тренера. Жодних сюрпризів від УАФ, ним став довгоочікуваний Сергій Ребров. Для 49-річного фахівця це буде перший досвід роботи зі збірною. До цього моменту Сергій Станіславович очолював виключно клуби: київське Динамо, Аль-Аглі (Саудівська Аравія), Ференцварош (Угорщина) та Аль-Айн (ОАЕ). В Україні Ребров по два рази вигравав УПЛ і Кубок України разом з киянами. Крім того, здобував звитягу в Суперкубку і виводив динамівців у плей-оф Ліги чемпіонів. Також хороший період був в Угорщині, де коуч тричі ставав чемпіоном. В ОАЕ він теж вигравав чемпіонство. 

Сергій Ребров, фото: УАФ

  • Перед Ребровим стоїть важке завдання – потрапити на Євро-2024

Зробити це буде дуже непросто, особливо в групі з такими колективами, як Англія та Італія. На хвилиночку – учасники фіналу Євро-2020, чемпіон і срібний медаліст! Саме англійцям Україна програла 26 березня цього року в першому матчі відбору, поступившись під керівництвом Ротаня з рахунком 0:2. 

З групи на чемпіонат Європи виходить дві команди. Тому пробитися туди саме з відбору буде тяжко. Є інша можливість – через Лігу націй. Однак для цього потрібно, щоб зійшлося чимало зірок. Про це ми вже безпосередньо розповімо в анонсі матчу Північна Македонія – Україна.

  • Сергій Ребров на три червневі матчі викликав 27 футболістів

Серед особливо цікавих прізвищ фігурують: Кочергін, Ванат і Русин. Решта гравців в принципі є звичними в складі Національної команди. Хіба що ще важко звикнути до Олександра Сватка, який вперше зіграв за збірну навесні цього року. Слід відзначити, що 28-річний центрбек дебютував за “синьо-жовтих” на “Вемблі” проти Англії. І попри те, що Україна програла 0:2, Сваток дійсно був одним з найкращих на полі. 

Владислав Кочергін провів лише один поєдинок за Україну. Сталося це ще 8 вересня 2021 року в товариському матчі проти Чехії. А ось для Назарія Русина та Владислава Ванатаце дебютні виклики в головну команду країни. У цьому сезоні Русин за Зорю провів 30 матчів, забив 13 м’ячів і здійснив шість асистів. У Ваната в складі Динамо – 25 поєдинків, 12 голів і три гольові передачі. А ось Кочергін запалював у Польщі за Ракув: 33 матчі, вісім м’ячів, три результативні передачі. Це чемпіон Екстракляси в складі нашої збірної.

Варто додати, що через травми у червні збірній України не зможуть допомогти Олександр Зінченко (Арсенал) і Роман Яремчук (Брюгге). Обидва гравці були ключовими в Андрія Шевченка та Олександра Петракова. Однак Сергію Реброву доведеться дебютувати без них.

Олександр Зінченко, фото: УАФ

Заявка збірної України на матчі проти Німеччини, Північної Македонії та Мальти: 

Воротарі: Георгій Бущан (Динамо), Анатолій Трубін (Шахтар), Андрій Лунін (Реал);

Захисники: Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі – Шахтар), Олександр Тимчик (Динамо), Олександр Сваток (Дніпро-1), Віталій Миколенко (Евертон), Ілля Забарний (Борнмут), Едуард Соболь (Страсбург), Сергій Кривцов (Інтер Маямі);

Півзахисники: Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков (усі – Шахтар), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (обидва – Динамо), Олександр Піхальонок (Дніпро-1), Андрій Ярмоленко (Аль-Айн), Руслан Маліновський (Марсель), Віктор Циганков (Жирона), Михайло Мудрик (Челсі), Данило Ігнатенко (Бордо), Владислав Кочергін (Ракув);

Нападники: Назарій Русин (Зоря), Артем Довбик (Дніпро-1), Владислав Ванат (Динамо);

  • Турнірна ситуації в групі, де грає збірна України

Після березневих матчів на першому місці знаходиться Англія з шістьма балами в активі. Італія та Північна Македонія мають однакову кількість очок – по три. Однак італійці випереджають македонців завдяки більшій кількості забитих м’ячів: три проти двох. Нуль пунктів у Мальти та України, проте “синьо-жовті”, по-перше, провели на матч менше, ніж мальтійці, а, по-друге, мають кращу різницю забитих і пропущених: -2 проти -3. 

Тому українцям безумовно треба перемагати Північну Македонію та Мальту, набирати шість очок і покращувати турнірне становище. Адже у вересні на підопічних Реброва очікують два поєдинки проти Англії та Італії.

Німеччина на правах господаря Євро-2024 має право не грати у кваліфікації та спокійно готуватися до турніру через контрольні матчі. У березні цього року німці зіграли два спаринги. Спочатку перемогли Перу з рахунком 2:0, але далі програли бельгійцям 2:3. Після зустрічі з Україною на Бундестім очікують ще два товариські поєдинки проти: Польщі та Колумбії. 

Німеччину очолює 58-річний Ганс-Дітер Флік. І саме на нього припала пам’ятна подія для німецького футболку. Екскоуч Баварії на чолі збірної Німеччини проведе тисячний матч в історії Бундестіму. Для цього поєдинку та інших двох спарингів Флік викликав 26 гравців. Повністю заявка німецької машини виглядає так: 

Воротарі: Бернд Лено (Фулгем), Марк-Андре тер Штеген (Барселона), Кевін Трапп (Айнтрахт);

Захисники: Маттіас Гінтер (Фрайбург), Робін Гозенс (Інтер), Бенджамін Генріхс, Лукас Клостерманн, Давид Раум (усі троє – Лейпциг), Антоніо Рюдігер (Реал), Ніко Шлоттербек, Маріус Вольф (обидва – Боруссія Дортмунд), Тело Керер (Вест Гем), Малік Тіав (Мілан);

Півзахисники: Юліан Брандт, Емре Джан (обидва – Боруссія Дортмунд), Леон Горецка, Йозуа Кімміх, Джамал Мусіала, Лерой Сане (усі четверо – Баварія), Кевін Шаде (Брентфорд), Флоріан Віртц (Байєр), Ілкай Гюндоган (Манчестер Сіті), Йонас Гофманн (Боруссія Менхенгладбах),;

Форварди: Ніклас Фюллькруг (Вердер), Кай Гаверц (Челсі), Тімо Вернер (Лейпциг).

Історія зустрічей – 8:+5=3-0; 17:7

Майбутній герой матчу – Сергій Ребров

Дебютувати на чолі головного тренера збірної України у матчі проти Німеччини, хоч і товариському, це все-одно велика честь для будь-якого громадянина нашої держави. Сергій Ребров прийняв новий виклик і готовий давати бій у першому ж матчі. Його команди, якими він керував, завжди грали цікаво і агресивно. Зрозуміло, що на перемогу важко очікувати, тим більше в тисячному матчі для німецької машини, але бій Україна точно дасть. Ребров повинен з першого ж поєдинку завойовувати серця вболівальників грою і результатом збірної України.

Довідка «УФ» ‒ як Ребров грав проти збірної Німеччини

Сергій Ребров чотири рази зустрічався з Бундестім як гравець збірної України. В 1997 році – при Сабо (німці, як чинні чемпіони Європи, тоді виграли вдома 2:0 і ледве втримали нічию 0:0 в Києві), в 2001 році – при Лобановському (1:1 вдома та 1:4 в Дортмунді). В матчі проти майбутніх віце-чемпіонів світу 2002 року Ребров віддав гольову передачу на Шевченка під гол престижу на «Вестфалленштадіоні».

Збірна України проти Німеччини, фото: Imago

Прогноз на гру Німеччина – Україна: Ф2 (+1.5) – 1.99  

Україна за вісім матчів проти Німеччини не виграла жодного, тричі зіграла внічию і п’ять поєдинків програла. Навряд чи “синьо-жовті” зможуть зіпсувати свято німцям і перервати для себе цю погану статистику. Максимум, в що віриться, то це нічия. Однак і це викликає великі сумніви. Адже як не крути, тисячний матч у своїй історії будь-яка команда прагнутиме виграти. Тим більше, збірна – багаторазовий чемпіон світу та Європи.

Але й Ребров не хоче впасти в багнюку обличчям у своєму дебютному матчі в якості головного тренера збірної України. Тому нас очікує цікава гра у виконанні обидвох колективів і можна ризикнути, поставивши на те, що Україна не програє Німеччині з різницею більше, ніж в один м’яч. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на такий прогноз – 1.99.