Дебютний матч Ротаня в збірній України: згадуємо гру проти бронзового призера Чемпіонату світу

Переглядів 659
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Дебютний матч Ротаня в збірній України: згадуємо гру проти бронзового призера Чемпіонату світу
Руслан Ротань. Фото: Google
Збірній України 20 років тому вдалося встояти на виїзді у грі з турецькою національною командою, що знаходилася на підйомі. Цікаво, що у цьому матчі дебютував нинішній тренер Олександрії та збірної України U21 Руслан Ротань.

2003 рік — збірна України провела товариський матч проти Туреччини. Взагалі українці мали грати з єгиптянами, але ті не зуміли зібрати свою збірну. Щоб не пропускати дату ФІФА, наша збірна оперативно домовилася з турками — і провела в Ізмірі за величезного ажіотажу контрольний матч із великою кількістю замін проти «свіжих» бронзових призерів недавнього чемпіонату світу.

Класичне протистояння виявилося надзвичайно напруженим. Перемогу могла вирвати кожна команда. Останній шанс мав молодий дебютант нашої збірної, але Руслан Ротань, підхопивши м'яч після авантюрного виходу зі своїх володінь досвідченого Рюшту, не зумів покарати воротаря за помилку.

До речі, страж воріт турків відбив шість ударів у площину, тоді як нашим воротарям дісталося по два. У підсумку — бойова нічия — 0:0.

Нагадаємо, що Ротань взимку став головним тренером Олександрії, проте українець не залишив посаду керманича збірної України U21, з якою буде виступати на молодіжному Євро влітку.

X