Динамо-1986 із Блохіним та Заваровим або сьогоднішній Шахтар: Леоненко назвав переможця гіпотетичного матчу

Переглядів 16956
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Динамо-1986 із Блохіним та Заваровим або сьогоднішній Шахтар: Леоненко назвав переможця гіпотетичного матчу
Віктор Леоненко. Фото: Google
Відомий український екс-футболіст, а нині експерт Віктор Леоненко зробив цікаве порівняння між сучасною командою донецького Шахтаря та легендарним складом київського Динамо 1986 року.

У своєму порівнянні Леоненко наголосив на успіхах Динамо 1986 року, коли команда виграла Кубок володарів кубків УЄФА та стала чемпіоном СРСР. Цей склад Динамо входить до числа найяскравіших команд в історії українського футболу.

«Чому Шахтар не має шансів? Давайте пройдемося за складом Динамо-86: Чанов, Балтача, Кузнєцов, Дем'яненко, Безсонов, Яковенко, Заваров, Рац, Яремчук, Бєланов, Блохін. Я думаю, Олег Кузнєцов ще до гри перекусив би всіх. Зліва – Дем'яненко, що крадеться і підключається. А про Бессонова я навіть не буду говорити, ви самі все знаєте».

Також Леоненко пояснив, чому група атаки того Динамо створило б багато проблем Шахтарю. Експерт вважає, що «гірники» просто не встигали б за форвардами киян.

«У мене таке відчуття, що гравці Шахтаря просто б їх не спіймали. Яремчук та Рац – тікачі та технічні. Яковенко завжди встигав підчистити за тими, хто помилявся. У Заварова взагалі неможливо було забрати м'яч. Ну, а попереду Блохін просто все забивав. І Євтушенко, коли виходив на заміну, завжди забивав», – сказав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

  • Нагадаємо, що Шахтар став чемпіоном України в 14-те в історії.
  • Протягом періоду з 1992 до 1998 року, Віктор Леоненко виступав за київське Динамо. 
  • За цей час він провів 129 матчів, в яких забив 79 голів і зробив одну асисту.
  • Також Леоненко відіграв 14 матчів у складі збірної України, в яких зумів забити шість голів.