Дніпро-1 – АЕК Ларнака: прогноз і анонс на матч. Кому важливіша Ліга конференцій? На кого поставити в четвер?

Переглядів 1492
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Дніпро-1 – АЕК Ларнака: прогноз і анонс на матч. Кому важливіша Ліга конференцій? На кого поставити в четвер?
Фото: СК Дніпро-1
Ексклюзивний анонс матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги конференцій сезону 2022/23 між українським Дніпром-1 та кіпрським АЕКом (Ларнака) – спеціально для вас на «УФ».

23 лютого відбудеться другий поєдинок за участі Дніпра-1 у 1/16 фіналу Ліги конференцій сезону 2022/23. Сайт «Український футбол» анонсує та прогнозує матч Дніпро-1 – АЕК Ларнака. Де дивитися та чим це все завершиться? 

Дніпро-1 – АЕК Ларнака

23 лютого. 19:45. м. Кошице. Стадіон «Кошицька футбольна арена»

Пряма трансляція – Мегого, Воля TV

Дискваліфікації – відсутні

Дніпро-1 зазнав поразки в першому матчі проти кіпрського АЕКа з Ларнаки з мінімальним рахунком. Наші трималися в гостях аж до самої кінцівки: єдиний м’яч у зустрічі забив на 84-й хвилині гри Анхель Гарсія (за ним просто не встежили під час стандарту). Загалом дніпровці не дуже вдало провели цей поєдинок і в принципі заслужено поступилися. АЕК виглядав сильнішим і створив більше моментів. xG кіпріотів склало 1.68, а в української команди ‒ лише 0.34 (в цю цифру входить, передовсім, гольовий момент Довбика, який дійсно міг перевернути цей матч). 

• АЕК після дніпровців зазнав першої поразки за півтора місяці

Після цього матчу АЕК у чемпіонаті Кіпру зустрічався з АЕЛом (Лімасол). Підопічні Хосе Ольтри поступилися супернику з рахунком 1:2 – і це перша їхня поразка з 11 січня, шість матчів ішов кіпрський лідер без програшів. Однак зелено-жовті продовжують очолювати турнірну таблицю Першого дивізіону Кіпру з 54-ма балами в активі. Найближчий переслідувач АПОЕЛ відстає від «гвардійців» на один заліковий пункт.

• Кіпріоти проводили серйозну ротацію перед виїздом у Кошице

Головний тренер АЕКа провів п’ять змін у порівнянні з матчем проти Дніпра-1 на гру з АЕЛом. Ольтра застосував серйозну ротацію, давши можливість відпочити своїм лідерам перед поєдинком із дніпровцями в Лізі конференцій. Зокрема, зустріч проти команди з Лімасола на лаві запасних розпочали Роберто Росалес, Ненад Томович, Анхель Гарсія, Густаво та Рафа Лопес. Це все ключові гравці для іспанського керманича. Цей факт свідчить про те, що АЕКу не все одно на єврокубки і вони намагатимуться дійти у ЛК якомога далі.

• У Кучера є проблеми на флангах

Дніпро-1 відпочивав на вихідних і в робочому режимі готувався до важливого матчу в четвер. Олександр Кучер надалі не може розраховувати на Валерія Лучкевича та Еміліано Пуріту, що послаблює фланги. Однак є вірогідність, що зимовий новачок Рональд Матарріта зможе допомогти дніпровцям у грі проти АЕКу. Для 28-річного костаріканця зі значним досвідом виступів у MLS це буде дебют у єврокубках. Фінальне рішення прийматиме Кучер. 

• Бруну Гама, здається, так і не зіграє цього року проти дніпровців

Хосе Ольтра все ще не може розраховувати на Бруну Гаму та Антреаса Параскеваса. Та це не втрати: досвідчений португалець провів всього 7 матчів, на точці лівого вінгера є забивний угорець Дьюрчо, а Параскевас – це резервний воротар, який взагалі цього сезону не грав. 

Історія зустрічей – 3: +0, =0, -3; 1:6

Майбутній герой матчу – Олександр Кучер

Ліга конференцій в 1/16 фіналу підготувала для Дніпра-1 добре знайомого та цілком прохідного суперника. Натомість, дніпровці програли, продемонструвавши невиразну гру. Як зреагує на це тренерський штаб в умовно домашньому матчі й чи змінить склад і тактику настільки, щоб дезорієнтувати суперника? Від рішень Кучера багато залежатиме в матчі-відповіді.

Прогноз на гру: Дніпро-1 – АЕК (Ларнака) – Х2 – 1.74 

Фаворитом у цьому протистоянні букмекери вважають українську команду. На перемогу Дніпра-1 дають коефіцієнт 2.20, на нічию – 3.45, а на звитягу кіпріотів ‒ 3.45. Однак в те, що АЕК пройде в наступну стадію плей-оф, букмекери вірять ще більше. На прохід команди з Ларнаки дають 1.38, у той час, як на дніпровців – 3.20. Якщо робити висновки по першій грі, то напрошується теза, що для Дніпра-1 Ліга конференцій є меншим подразником, ніж чемпіонат України, золоті медалі якого дають надії на значно іншого рівня фінансову мотивацію в Лізі чемпіонів. Не додає оптимізму той факт, що АЕК п’ять разів протистояв українським клубам і не зазнав жодної поразки. А нічия в матчі, який відбуватимуться в четвер у Кошице, підійде саме підопічним Ольтри. Букмекерська контора Favbet дає непоганий коефіцієнт на те, що АЕК не програє Дніпру-1 – 1.74.