Доля телепулу в руках Зеленського: Рада ухвалила закон на користь клубів-сепаратистів

Переглядів 478
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
2 голоси
Доля телепулу в руках Зеленського: Рада ухвалила закон на користь клубів-сепаратистів
Фото: сайт УПЛ
Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону «Про фізичну культуру і спорт», які передбачають розмежування спортивних заходів і змагань.

Згідно з новою редакцією закону, спортивний клуб, який проводить захід в межах спортивних змагань та здійснює організаційне, фінансове та інше забезпечення його підготовки і проведення, вважається організатором спортивного заходу. Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендував парламенту ухвалити зміни, після чого він був визначений як невідкладний.

317 депутатів проголосували «за» зміни до закону, при цьому не було жодного голосу «проти» або ж «утримався». 34 нардепи не брали участі в голосуванні. Для набрання чинності закон має підписати Президент України, або ветувати та повернути його до парламенту на доопрацювання.

Ухваленню закону передувало звернення п'яти клубів УПЛ (Динамо, Дніпра-1, Металіста, Зорі та ФК Рух), які закликали впорядкувати визначення належного власника прав на телетрансляції футбольних матчів. Саме ці п'ять клубів не підтримали рішення про створення єдиного телепулу.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Setanta Sports Ukraine (@setantasportsua)

Цього літа клуби УПЛ більшістю голосів ухвалили рішення про створення єдиного телепулу, а офіційним транслятором матчів чемпіонату України стала компанія Setanta Sports. Поєдинки незгодних клубів транслюються на ресурсах медіагрупи 1+1.

Додамо, що Печерський районний суд м. Києва заборонив УАФ та УПЛ напередодні голосування відстоювати власні права по телепулу. УПЛ планує оскаржити попереднє рішення суду.