«Дуже довго вагалися»: екстренер Зінченка розповів, який клуб свого часу забракував захисника Арсеналу

Переглядів 6370
Ілля Деулін Ілля Деулін
6 голосів
«Дуже довго вагалися»: екстренер Зінченка розповів, який клуб свого часу забракував захисника Арсеналу
Олександр Зінченко. Фото: Google
Відомий спеціаліст Юрій Ярошенко, який нещодавно очолив вінницьку Ниву, чимало часу працював у дитячо-юнацьких академіях. В одній із них перетинався з Олександром Зінченком.

Головний тренер вінницької Ниви Юрій Ярошенко у ексклюзивному інтерв’ю Українському футболу пригадав часи роботи у академії Моноліт, де перетинався з зірковим півзахисником Арсеналу та збірної України Олександром Зінченком:

«Дуже хороша академія мали бути в Іллічівську, академія Моноліта, але проіснувала три чи чотири роки… Саме там і виховувався свого часу Сашко Зінченко. Але сказати, що Зінченко мій вихованець, було б неправильним». 

Як відомо, захисник є вихованцем академії донецького Шахтаря. Втім, у стані «гірників» Зінченко міг і не опинитися:

«Пригадую, що з першого разу він, здається, так і не пройшов перегляд до академії Шахтаря. Були в них якісь сумніви щодо Олександра. Дуже довго вагалися в Донецьку, брати чи не брати».

Також спеціаліст поділився прізвищем, яке дав Сашку:

«Особисто я Зінченка змалку називав «світлою головою» і не через колір волосся. Коли ми працювали разом, йому було 14 років. Я йому дав прізвисько «Кріс Уоддл», був такий футболіст, грав за збірну Англії, за Тоттенхем, Ньюкасл, Марсель. Дуже якісний був півзахисник. Зінченко чимось його нагадував».

Юрій Ярошенко. Фото: ФК Нива Вінниця

Ярошенко зізнався, що слідкує за матчами Зінченка, а той, коли приїздив до Сум, подарував йому свою футболку. Також тренер висловив свою думку про перехід півзахисника з Манчестер Сіті до Арсеналу.

«Перехід до Арсеналу я вважаю правильним рішенням Олександра. В Лондоні він гравець основі. Не сидить на лаві, а грає. Ви просто порахуйте, скільки він ігор провів за «канонірів» в минулому сезоні. Та він би стільки матчів за «містян» не провів і за два сезони!»

Наостанок Ярошенко розповів, що найкращі часи Зінченка ще попереду:

«Саші треба розвиватися. Зараз не пік його кар'єри. Він буде прогресувати ще, впевнений, а для цього потрібна ігрова практика. Без неї ніяк».

  • Ярошенко з 2001 по 2005 роки працював у академії Шахтаря.
  • Того ж року став тренером у структурі донецького Металурга.
  • З 2008 по 2009 роки працював у Моноліті.
  • В липні 2014 року очолив перший дорослий клуб – ПФК Суми.
  • Зінченко виховувався в академії Моноліту з 2008 по 2009 роки.
  • Наступного року перебрався до Шахтаря.
  • У 2014 році закінчив академію «гірників».