Джерело надало фото гарантійних документів Динамо, Металіста та Руху про передачу телеправ УПЛ

Переглядів 498
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Джерело надало фото гарантійних документів Динамо, Металіста та Руху про передачу телеправ УПЛ
Фото илюстративне із соцмереж
Три клуби, які були супротивниками єдиного телепулу, ще у лютому подали гарантійний лист, у якому визнали, що медіаправа на домашні матчі належать УПЛ.

Клуби української Прем'єр-ліги більшістю голосів ухвалили рішення про створення єдиного телевізійного пулу. Офіційним транслятором матчів чемпіонату України стала компанія Setanta Sports.

П'ять клубів УПЛ проголосували проти цього рішення та відмовилися передавати свої медіаправа офіційному мовнику. Домашні матчі Динамо, Металіста, Руху, Зорі та Дніпра-1 транслюються на ресурсах холдингу «1+1», що спричинило конфліктну ситуацію.

Журналіст Сергій Болотніков опублікував документи, згідно з якими київський, харківський та львівський клуби визнають належність телевізійних прав українській Прем'єр-лізі. Гарантійні листи Динамо, Металіста та Руху були відправлені до УПЛ у лютому під час проходження атестації.

Клуби також зобов'язалися вирішувати всі суперечки лише у спортивних інстанціях. Нагадаємо, що вчора Печерський районний суд Києва заборонив УАФ та УПЛ відстоювати свої права по телепулу.

Сьогодні УПЛ зробила заяву, що відповідні ухвали будуть оскаржені у передбачені чинним законодавством терміни.