Екс-футболіст Шахтаря та Динамо помер у віці 71 року: згадуємо кар’єру Головіна

Переглядів 1006
Артем Жилінський Артем Жилінський
0 голосів
Екс-футболіст Шахтаря та Динамо помер у віці 71 року: згадуємо кар’єру Головіна
У понеділок, 6 березня, у віці 71 року пішов із життя екс-захисник Динамо, Шахтаря та Чорноморця В'ячеслав Головін. Талант уродженця Євпаторії цінував сам Валерій Лобановський.

У понеділок, 6 березня, стало відомо про смерть В'ячеслава Головіна. За інформацією у пресі, причиною цього стала тяжка хвороба колишнього спортсмена.

Починав свою кар'єру Головін у Динамо. У структурі клубу він перебував з 1971 до 1974 року, проте виступав за дубль. У складі юнацької команди киян Головін двічі ставав чемпіоном СРСР. За перу команду Динамо, яку очолював Валерій Лобановський, захисник провів лише один матч.

Наступною зупинкою у його кар'єрі став Шахтар. Головина Динамо обміняло на легендарного хавбека та майбутнього президента УАФ 2012-2015 голів Анатолія Конькова.

У складі «гірників» Головін також не зміг виграти конкуренцію та провів за першу команду вісім матчів. У 1997 році Головін став гравцем запорізького Металурга, де нарешті відкрився, граючи в Першій лізі СРСР.

У складі Чорноморця Головін провів три чудові сезони і навіть став кандидатом в олімпійську збірну СРСР. 1981 року Лобановський хотів повернути гравця до Динамо, проте не зміг домовитися з наставником одеситів Микитою Симоняном.

На тлі бажання Головіна переїхати до Києва у нього спалахнув скандал із тренером. У 1981 році Чорноморець після низки невдалих матчів поступився Дніпру (0:1) і захисника звинуватили у здачі гри, що призвело до його дискваліфікації у віці 28 років.

Після завершення професійної кар'єри Головін до 41 року виступав за аматорські колективи. Ветеран буде похований у вівторок, 7 березня, в Одесі. Прощання з ним відбудеться біля стадіону «Чорноморець» об 11:00.