Екс-футболіст збірної України відправить 130 генераторів спільно з благодійним фондом в Нідерландах

Переглядів 1473
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Екс-футболіст збірної України відправить 130 генераторів спільно з благодійним фондом в Нідерландах
Євген Левченко. Фото: Google
Колишній футболіст збірної України Євген Левченко повідомив, що нідерландський фонд Breath замовить для України 130 генераторів.

В грудні Левченко разом з дружиною Вікторією зібрали майже півмільйона євро в ході кампанії Verlicht Oekraïne (Освітіть Україну).

Левченко в інтерв'ю забороненому в Україні каналу «Дождь» відзвітував про перебіг кампанії на підтримку України.

«Ми взяли 30 потужних генераторів, які підуть на житлові будинки. 70 менших генераторів підуть на приватні квартири. Ще п'ять генераторів більшої потужності для поліклінік та лікарень.

Загалом у нас виходить десь 110 генераторів, які поступово розходяться Україною. І ще я хочу дозамовити завтра-післязавтра 30-40 генераторів, які, у тому числі з вашою допомогою, будуть викуплені, але для цього потрібно трохи часу, щоб їх доробили». 

Перша партія генераторів вже доставлена у східні регіони України.

«86 перших генераторів вже було відвезено до Харківської області, три генератори перебувають у харківській лікарні. Два великі генератори підуть на Костянтинівку Донецької області, де я народився. Вони будуть встановлені у лікарнях та рятуватимуть людей від багатьох недуг та від смерті», – підкреслив Левченко.

Левченко зробив собі ім'я у футболі, граючи в Нідерландах за місцеві клуби: Вітесс, Хелмонд, Камбюр, Гронінген, Віллем ІІ. З 2002 по 2009 рік Левченко зіграв вісім матчів за збірну України.

Після завершення кар'єри Євген працював експертом на телебаченні в Україні та Нідерландах. З 2019 року Левченко обіймає посаду президента Профспілки футболістів Нідерландів (VVCS).