«Fair Play у ДНК футболістів»: офіційна заява Металіста 1925 щодо аномального руху ставок на гру з Інгульцем

Переглядів 879
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
«Fair Play у ДНК футболістів»: офіційна заява Металіста 1925 щодо аномального руху ставок на гру з Інгульцем
Металіст 1925. Фото: Google
Виконавчий директор Металіста 1925 Андрій Недєлін прокоментував звернення клубу до УАФ, УПЛ та Комітету етики та чесної гри з проханням запобігти ставкам на матч з Інгульцем.

У 28-му турі української Прем'єр-ліги відбудеться поєдинок між Металістом 1925 та Інгульцем. Вчора з'явилася інформація, що представники харківської команди звернулися до футбольних органів країни з проханням сприяти виключенню цього матчу з букмекерських контор.

Виконавчий директор Металіста 1925 Андрій Недєлін обґрунтував своє рішення реакцією на інформацію, яку він отримав з анонімних телеграм-каналів. Ці канали ставили під сумнів чесність результатів матчів між Вересом, Металістом 1925 та Інгульцем, що відбулися в останніх турах української Прем'єр-ліги.

«Fair Play у ДНК футболістів, тренерів, уболівальників та керівників Металіста 1925. Фінішна частина сезону УПЛ багата на різні події. Причому не лише футбольні. На тижні прилетіло в наш бік і не відреагувати було б докорінно неправильно. Важливо пояснити сенс звернення Металіста 1925 до керівництва УАФ та УПЛ напередодні майбутнього поєдинку 28-го туру Інгулець – Металіст 1925».

Металіст 1925 бажає зберегти свою репутацію і продемонструвати, що ставки не матимуть впливу на фінальний результат матчу з Інгульцем.

Головний тренер Інгульця Сергій Ковалець та президент клубу Олександр Поворознюк. Фото: ФК Інгулець

«Ми звертаємося до футбольних інституцій України з проханням про інформування провідних беттінгових компаній світу про явну публічну дискредитацію учасників майбутнього поєдинку в Петровому і тому, щоб уникнути пересудів, просимо Комітет етики та чесної гри УАФ довести цю інформацію до керівників букмекерських компаній світу, а також по можливості ініціювати закриття трансляцій усіх букмекерських ліній поєдинку у Кіровоградській області».

Недєлін сподівається, що пан Баранка зможе вплинути на процес виключення цієї гри з букмекерських контор.

«Наскільки ми розуміємо, пан Баранка залишається чинним генеральним секретарем компанії Federbet (некомерційної лобістської структури європейських власників казино та букмекерських контор – організації, у тому числі покликаної активно протидіяти договірним матчам). І до його рекомендацій гемблінгова спільнота обов'язково прислухається», - йдеться у заяві клубу.

Металіст 1925 та Інгулець є прямими суперниками у боротьбі за виживання в українській Прем'єр-лізі. Обидві команди набрали по 27 очок після проведених 26 турів. Поєдинок 28-го туру чемпіонату України між цими командами відбудеться 25 травня о 14:00.