Григорчук зупинив Йовічевіча, Ротань здобув першу перемогу, Довбик забив найшвидший хет-трик. Підсумки 19-го туру УПЛ

Переглядів 23818
Андрій Каплун Андрій Каплун
5 голосів
Григорчук зупинив Йовічевіча, Ротань здобув першу перемогу, Довбик забив найшвидший хет-трик. Підсумки 19-го туру УПЛ
Артем Довбик. Фото: СК Дніпро-1
Руслан Ротань нарешті здобув свою першу перемогу на чолі Олександрії, Артем Довбик зробив хет-трик та відірвався у гонці бомбардирів від Віталія Буяльського, Шахтар втратив важливі очки в матчі з Чорноморцем, а Динамо та Зоря впевнено обіграли суперників ‒ «УФ» підсумовує черговий тур УПЛ.

Після 19-го туру УПЛ інтрига в боротьбі за чемпіонство загострилась – Шахтар не зміг обіграти Чорноморець та дозволив наблизитись до себе Дніпру-1, який переміг Металіст 1925 завдяки хет-трику Артема Довбика. Олександрія здобула першу перемогу під керівництвом Руслана Ротаня та не відстає від Динамо та Зорі, які теж набрали по три залікові пункти.

Сайт «Український футбол» розбирає головні події та факти 19-го туру української Прем’єр-ліги.

Камбек туру: Інгулець забив Минаю двічі наприкінці матчу та вирвав перемогу

Сергій Ковалець після приходу в Інгулець здобув вже три перемоги в чотирьох матчах та підняв свою команду у верхню частину турнірної таблиці. Виїзний поєдинок з Минаєм складався для петровської команди складно, але вона спромоглася продемонструвати характер та переламати хід матчу в останню десятихвилинку.

Гості перевершили суперника за всіма статистичними показниками, тому результат зустрічі можна вважати закономірним.

Інгулець продовжив рекордну для клубу серію – команда з Петрового забиває в УПЛ вже протягом дев'яти матчів поспіль. Поки що зарано говорити про те, що Ковалець убезпечив свій колектив від вильоту, але з такою грою це не повинно стати великою проблемою.

Центральний захисник Інгульця Максим Ковальов забив другий м'яч в УПЛ у своїй кар'єрі – цікаво, що обидва влетіли до сітки воріт Минаю на його полі.

Команді Володимира Шарана бракує стабільності. У другому матчі поспіль забив центрбек Юрій Кравчук, але помилки оборони наприкінці зустрічі коштували закарпатцям залікових очок.

Нулі туру: Металіст зіграв внічию з Колосом та продовжив свою безвиграшну серію

Металісту після чуток про припинення фінансування клубу багато хто пророкував складну боротьбу за виживання. Поки що все справді йде до цього, але матч із Колосом показав значний прогрес у грі команди Періци Огнєновіча.

Харків'яни створили багато моментів біля воріт суперника, а форвард Максим Прядун не реалізував пенальті. Металіст повинен шкодувати про втрачені два очки, а Колос може порадіти одному заліковому пункту.

Безвиграшна серія Металіста досягла вже 12 матчів, а в квітні команда гратиме з Шахтарем, Вересом, Ворсклою та Динамо. Не виключено, що паде рекорд харківського клубу – 15 поєдинків без перемог в УПЛ.

Наставник Колосу Ярослав Вишняк після матчу поскаржився на нестачу виконавської майстерності у гравців своєї команди, але ковалівці поки що тримаються в середині турнірної таблиці та свої очки ще мають набрати.

Характер туру: Кривбас у меншості забив переможний гол Вересу на його полі

Юрій Вернидуб у виїзному матчі проти Вереса не міг розраховувати на кількох ключових гравців Кривбасу – Богдана Сарнавського, Ріфета Капіча, Микиту Татаркова, Романа Дебелка.

Однак ті футболісти, які вийшли на поле рівненського стадіону «Авангард» у складі гостей, заслужили від наставника прізвисько «Мужики», яким він назвав їх на післяматчевій прес-конференції.

Справді, навіть після вилучення Дениса Устименка криворізька команда виявила характер, билася за результат і відзначилася переможним голом у меншості.

Нагадаємо, що минулого туру Кривбас також забив у ворота суперника, ФК Львів, граючи вдесятьох, але тоді перемогу втримати не вдалося. В 19-му турі підопічні Вернидуба були винагороджені заслуженими трьома очками.

Дебютними голами в УПЛ відзначилися футболісти Кривбасу Клім Приходько та Андрій Понєдєльнік.

Криза Вереса дедалі глибша – безвиграшна серія рівнян складає вже вісім матчів, у яких вони набрали лише одне очко. Як результат – 14 місце у турнірній таблиці за підсумками туру.

На домашньому «Авангарді» команду також поки що переслідують суцільні невдачі – дві нічиї та п'ять поразок. Юрію Вірту треба терміново виправляти ситуацію.

Почин туру: Ротань на чолі Олександрії здобув дебютну перемогу в УПЛ, впевнено обігравши Ворсклу

Руслан Ротань проводив третій офіційний матч на чолі трьох різних команд упродовж одного тижня. Після поразок у поєдинках національної та молодіжної збірних України молодий наставник нарешті здобув першу перемогу в УПЛ на посаді головного тренера Олександрії. Нагадаємо, що перші чотири зустрічі Ротаня на чолі команди завершилися внічию.

Команда Руслана Петровича зовні дуже легко та невимушено розібралася на своєму полі з Ворсклою, яку продовжують переслідувати жахливі помилки в обороні. Відмінну гру продемонстрували Олег Кожушко та Андрій Кулаков, який відзначився дебютним голом у складі Олександрії.

Ворскла високо діяла в обороні, чим скористалися швидкісні гравці господарів, які вбігали у вільний простір на останній третині поля. Команда Ротаня продемонструвала тактичну гнучкість. Замість так званого «Ротань-стайлу», який передбачає володіння м'ячем та комбінаційну гру, Олександрія нерідко вдавалася до довгих передач, створюючи загрозу воротам суперника.

Така Олександрія може навіть спробувати вклинитися у розподіл місць на п'єдесталі. А ось Ворскла несподівано перетворилася на одного із борців за виживання. Безвиграшна серія полтавців складає вже п'ять матчів, та прогресу у грі команди Скрипника поки не проглядається. Навіть лідер команди, албанець Сефері, після повернення з національної збірної був не схожим на себе.

Форварди туру: голи нападників Ваната та Раміреса принесли Динамо впевнену перемогу над ФК Львів

Команда Мірчі Луческу, яка набрала лише три очки у трьох турах після зимової паузи, вирушила на виїзд до аутсайдера УПЛ без двох основних півзахисників – дискваліфікованого Віталія Буяльського та травмованого Владислава Кабаєва.

Черговий шанс проявити себе отримали Беніто та Антон Царенко. Проте головними дійовими особами поєдинку проти ФК Львів стали форварди киян.

Владислав Ванат протягом усього матчу був максимально заряджений на ворота суперника та міг відкривати рахунок ще у першому таймі, але реалізував свою можливість після оригінального розіграшу штрафного з Володимиром Шепелєвим у другій половині зустрічі. Наприкінці матчу Ваната замінив Ерік Рамірес, який забив свій перший гол у поточному сезоні УПЛ та поставив крапку в матчі.

Відзначимо дебютний вихід в УПЛ молодого хавбека Динамо Олександра Яцика, який непогано увійшов у гру на останню 15-хвилинку.

Динамо цього разу виглядало цілком впевнено та здобуло перемогу на класі. Господарям не вдалося створити великих проблем для захисту киян. У другому таймі відчувалася найкраща фізична готовність команди Луческу.

ФК Львів два тижні тому несподівано звільнив Олега Дулуба з посади головного тренера та призначив на його місце Анатолія Безсмертного, який раніше вже працював із командою, але команда нічим не вразила та продовжує залишатися на дні турнірної таблиці. На Львів незабаром чекають зустрічі з іншими лідерами українського футболу – Дніпром-1 та Шахтарем (двічі поспіль).

Хет-трик туру: три голи Довбика принесли Дніпру-1 розгромну перемогу над Металістом 1925

Артем Довбик несподівано розпочав матч проти Металіста 1925 на лаві запасних. Вочевидь, головний бомбардир Дніпра-1 мав проблеми зі здоров'ям, через які тренерський штаб вирішив його поберегти.

Проте вже в середині першого тайму бразилець Пеглоу зазнав травми, й Довбику довелося вийти на поле. Спочатку форвард був малопомітним в атакуючих діях команди Олександра Кучера. Головна загроза воротам Металіста 1925 приходила зі стандартних положень.

Харків'яни мали два гольові моменти, але форвард Костянтин Бичек не зміг реалізувати виходи віч-на-віч із голкіпером дніпрян Владиславом Рибаком.

Дніпро-1 володів ігровою перевагою, але довго не міг забити у ворота Олега Мозіля. На допомогу прийшла класична зв'язка Довбика та Піхальонка – внаслідок простої, але ефектної комбінації форвард вийшов віч-на-віч і відкрив рахунок, після чого реалізував два поспіль пенальті, які дніпряни заробили за допомоги півзахисника.

На рахунку Довбика після цього матчу вже 15 м'ячів в поточному сезоні УПЛ, що на чотири більше, ніж у його найближчого переслідувача Віталія Буяльського в гонці бомбардирів.

Відзначимо дебют за Дніпро-1 костариканського захисника Рональда Матарріти, який нарешті відновився після травми та вийшов на заміну.

У складі Металіста 1925 також був свій дебютант – 19-річний голкіпер Ігор Потімков провів свій перший матч у професійній кар'єрі, замінивши травмованого Мозіля в компенсований час. Пропустити перший м’яч просто не мав часу.

Дніпро-1 за підсумками туру скоротив відставання від Шахтаря до одного очка, а Металіст 1925 не може виграти протягом останніх шести матчів.

Розгром туру: Зоря впевнено обіграла Рух в дебютному матчі Віталія Пономарьова на чолі львівської команди

Після поразки від Шахтаря у минулому турі керівництво Руху прийняло несподіване рішення звільнити головного тренера – Леоніда Кучука змінив Віталій Пономарьов, який раніше працював із юнацькою командою львівського клубу.

Зміна тренера не допомогла Руху досягти позитивного результату в матчі проти Зорі. Луганці виглядали набагато сильнішими та здобули впевнену перемогу на класі, взявши реванш за болючу поразку в матчі першого кола.

Дебютний м’яч в УПЛ забив 19-річний форвард Денис Погорілий, який виступає за Зорю на правах оренди з Шахтаря.

Команда Патріка ван Леувена знаходиться в чудовій формі – чотири перемоги у чотирьох матчах другої частини сезону із загальним рахунком 10:3. Безпрограшна серія Зорі складає вже вісім матчів.

Рух програв третій поєдинок поспіль і залишився у зоні прямого вильоту.

Несподіванка туру: Чорноморець Григорчука відібрав очки у Шахтаря Йовічевіча

Шахтар та Чорноморець підходили до очної зустрічі 19-го туру УПЛ у гарній формі – «гірники» впевнено виграли всі чотири матчі у другій частині сезону, не зустрівши серйозного опору, а «моряки» набрали сім очок у трьох поєдинках, що є для них чудовим. результатом.

Роман Григорчук мав невелику фору перед Ігорем Йовічевічем – наставник Чорноморця цілеспрямовано готував свою команду до матчу протягом двох тижнів у той час, як хорватський фахівець не міг розраховувати у тренувальному процесі на більшість ключових виконавців, які роз'їхалися по своїх збірних.

До того ж, гру пропускав ключовий опорник Шахтаря та капітан команди Тарас Степаненко.

Одесити добре підготувалися до матчу із лідером чемпіонату. У першому таймі господарі пропустили швидкий гол, але не зневірилися та відповідали атакою на атаку, а після перерви зосередилися на утриманні позитивного результату і досягли успіху в цьому.

Йовічевіч наприкінці матчу перейшов на гру у два форварди, випустивши Данила Сікана та Кевіна Келсі, але «гірникам» це не допомогло.

Грузинський зимовий новачок Шахтаря Георгій Гочолеішвілі зіграв на позиції правого хавбека і забив свій дебютний гол в УПЛ, агресивно зігравши біля чужих воріт.

Головний підсумок центрального матчу туру – інтрига у чемпіонських перегонах все ще жива.

Герої туру: Артем Довбик та Олександр Піхальонок

Лідери Дніпра-1 своїми результативними діями допомогли команді Олександра Кучера здобути важливу виїзну перемогу над Металістом 1925.

Гол туру: Дмитро Криськів (Шахтар) у ворота Чорноморця

Ефектний удар вдався хавбеку «гірників» після гарної комбінації вже на першій хвилині виїзного поєдинку проти одеситів.