ГРОМОВий камбек

Переглядів 363
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Звітний поєдинок був дебютним цього сезону для одного з найкращих голеадорів минулого чемпіонату Мораеса. Відтак напередодні матчу були сподівання, що бразильський нападник, якого сватають у «Динамо», продемонструє весь свій арсенал, аби показати, чому на нього існує попит. Зрештою, не довго глядачі мали змогу стежити за його діями: вже на 21 хвилині Жуніор не зміг самостійно залишити поле. Таким чином, утрата лідера суттєво позначилася на грі донеччан, хоча на перерву саме вони пішли з перевагою в рахунку. Лазіч «видряпав» м’яча для Нельсона, котрий неочікувано зміг переграти Богуша. Надалі господарі, як мінімум, могли встановлювати паритет, однак у всіх випадках надійно діяв Бандура.

Друга частина поєдинку була дуже емоційною. Незадовго після початку другого тайму «Ворскла» могла залишитись у меншості. Арбітру, на перший погляд, здалося, що епізод заслуговує вилучення Пердути, проте після апеляцій його партнерів він змінив своє рішення, відтак жовте «світло» перед собою побачив Нельсон. На цьому брутальні дії лише починалися: Чечер прямою ногою пішов на Громова, за що суддя зразу зажадав од В’ячеслава раніше визначеного регламентом часу піти в підтрибунне приміщення. Надалі підопічні Сачка осіли ворота гостей, але поки Скляр не отримав друге попередження, залишивши колег удесятьох, у них нічого не виходило. Зрештою, Громов за три хвилини нагадав про свої бомбардирські вміння: спочатку Артем зіграв на добиванні, а згодом завершив атаку правим флангом.

На післяматчевій прес-конференції наставник «Ворскли» Василь Сачко розповів, що свою першу перемогу у сезоні полтавці присвячують спочилому президенту ФК Олегу Бабаєву. Головний тренер донецького «Металурга» Володимир П’ятенко зазначив, що залишився незадоволеним роботою арбітра, котрий «вбив» гру його підопічних.

Євген ДЕМЯН.

X