«Грозний обіцяв, з нього і питали»: ексфорвард збірної України – про проблеми із зарплатнею у Дніпрі

Переглядів 732
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Грозний обіцяв, з нього і питали»: ексфорвард збірної України – про проблеми із зарплатнею у Дніпрі
В'ячеслав Грозний. Фото: Google
Колишній нападник Дніпра, Кривбасу, Вереса та низки інших українських клубів Олександр Паляниця розповів про плутанину, що відбувалася в дніпровському клубі в сезоні 1997/98.

Олександр Паляниця розповів, що в сезоні 1997/98 у Дніпрі, який очолював В'ячеслав Грозний, були затримки зарплати.

«Грозний нам перед кожним матчем говорив: «Гроші будуть ось-ось». Місяць минув - нічого. Думаємо: «Гаразд, поки пограємо». Загалом, ми терпіли, а перед грою з донецьким Металургом [п'ятого жовтня] не витримали і сказали, що стільки-то людей на поле не вийде. На це нам відповіли: «Точно розрахуємося перед грою».

У підсумку Паляниця, а також Іван Гецко, Дмитро Парфьонов, Ілля Близнюк, Володимир Шаран, Геннадій Мороз і Сергій Мізін не вийшли на гру з донецьким Металургом, який Дніпро обіграв із рахунком 2:0.

«За кілька днів до гри на базу приїжджає керівництво, мер міста, ще якісь генерали. Ми думали, що нарешті привезли гроші, Насправді вони приїхали вмовляти нас не бойкотувати гру. Але ми стояли на своєму. Як сказали, так і зробили».

Колишній футболіст розповів, що був не в курсі конфлікту президента Дніпра Ігоря Коломойського з Грозним, через який власник відмовлявся виплачувати зарплату гравцям, які прийшли на особисте запрошення тодішнього тренера.

«Ми взагалі не знали, що там була за проблема у Грозного і спонсора Дніпра - Приватбанку. Адже обіцяв нам Грозний. Ми з нього і питали».

Паляниця заявив, що справа навіть дійшла до того, що футболісти мало не намагалися вибити двері в кімнату Грозного. Тренер покинув клуб у розпал конфлікту в грудні 1997 року, чим неприємно здивував команду.

«Виходить, ми йому вірили, стояли горою за нього. А він зібрався і поїхав. Що нам робити? Потім зіграли з Ворсклою (1:2). Нас розпустили на початку листопада. Але Дніпру належало зіграти ще один матч із Динамо (0:2) майже після місячного простою [з Ворсклою зіграли 5 листопада, а з Динамо - 1 грудня]».

У підсумку гендиректор клубу Андрій Стеценко все ж вирішив ситуацію і пообіцяв, що з гравцями повністю розрахуються після гри з Динамо. Однак за умови, що всі в обов'язковому порядку з'являться на гру.

«Приїхали всі. Грозного в Дніпрі вже не було, а грою керував Вадим Тищенко. З нами розрахувалися, але оштрафували за гру, яку ми бойкотували. Штраф був пристойний. Третина від тієї суми, яку нам заборгував клуб», - розповів Паляниця в інтерв'ю FanDay.net.

У тому сезоні Паляниця провів за Дніпро 14 матчів, у яких забив шість голів.