Ігор СТОЛОВИЦЬКИЙ: «Зустріч із «Оболонню-Броварем» буде важливою, але не вирішальною»

Переглядів 150
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Керманич «Черкаського Дніпра» розповів про підготовку команди до матчу з киянами, преміальні та кадрові втрати

— Ігоре Михайловичу, перед поновленням сезону ви сказали, що індикатором готовності черкаського колективу до чемпіонату стануть офіційні матчі. 2015 року черкащани здобули максимальну кількість очок, отож можна передбачити, що наразі ви задоволені формою підопічних і до зустрічі з «пивоварами» підійдете у всеозброєнні?

Так, наразі наші хлопці перебувають у непоганих кондиціях, однак ми провели всього три гри. Спершу в нормальному графіку зіграли два тури, а потім була значна перерва, пов’язана з Великодніми святами. Тому довелося дещо коригувати підготовку, шукати спаринг-партнерів, щоби гравці не випадали з ігрового тонусу. Поєдинок 19-го туру проти «НПГУ-Макіїввугілля» провели ще у суботу, відтак на підготовку до матчу з киянами, власне, як і «Оболонь-Бровар», отримали цілий тиждень. Гадаю, цього часу нам має цілком вистачити. 21 квітня зіграли товариську зустріч проти кіровоградської «Зірки». Щоправда, суперник приїхав не основним складом, але матч вийшов інформативним і цікавим. Ми дали можливість зіграти практично всім футболістам, виставили в кожному з таймів два склади. А щодо готовності, то навіть такий аксакал тренерського ремесла, як Гвардіола, на всі 100 відсот­ків не скаже про рівень своєї команди до конкретного матчу. Тому до матчу я не можу з упевненістю сказати, що ми переможемо чи програємо. Звісно, гратимемо на перемогу, а чи вдасться нам це зробити, чи ні, побачимо. Поле рівне, а м’яч круглий, тож шанси рівні.

— У нинішній першості «Черкаський Дніпро» вже двічі зустрічався з командою Солдатова, та поки що перевага на боці оболонців — перемога та нічия. Чи зробили якісь висновки з тих поєдинків, і на що звертатимете увагу підопічних, коли розбиратимете гру суперника?

«Оболонь-Бровар» насамперед виокремлюється організованою грою та наявністю висококваліфікованих виконавців. Люди вміють грати у футбол, добре працюють із м’ячем, швидко переходять із оборони в атаку, швидко повертаючись назад. Але в них, як і в будь-якого іншого колективу, є слабкі місця, але які саме, я розповідати не буду.

— Певне, із своїми футболістами вже розбирали гру «пивоварів», можливо, переглядали касети з їхніми поєдинками?

Ні, відеозаписів із матчами киян ми ще не переглядали. Зробимо це напередодні поєдинку. Але відеозаписи — це все умовності. Головне, наскільки добре команда налаштується на цей матч, у якій психологічній і фізичній формі наш колектив підійде до зустрічі з «Оболонню-Броварем». Також важливо відзначити такий компонент, як виконавча майстерність. Ми повинні навіть напівмомент утілити в гол, адже марнотратство в зустрічах із суперником такого рівня — небувала розкіш.

— Сподіваюся, до суботнього поєдинку «Черкаський Дніпро» підходить у оптимальному складі, чи є травмовані?

У лавах усі футболісти, крім дискваліфікованого Качура. Травмованих у нас немає, проте втрата Руслана для нас відчутна.

— Ким збираєтеся його замінити?

Поки що не вирішив. Вирішуватиму напередодні суботи, коли, власне, й відбудеться зустріч.

— На вашу думку, матч із оболонцями можна розцінювати як битву за шість очок, чи все ж поразка одного із суперників не позбавить шансів на чемпіонство?

Це просто буде рядовий поєдинок, однак із підвищеною відповідальністю. І для нас, і для «пивоварів» із турнірної точки зору звітна зустріч буде дуже важливою, але не вирішальною. Про значення шести очок можна було би говорити, якби цей поєдинок був заключним і в ньому вирішувалося все. А так ще буде достатня кількість турів, у яких можна як втратити очки, так і набрати. Тому наразі кожна гра в третьому колі має велике значення, тож потрібно рівно пройти цей відрізок. Звісно, «Черкаському Дніпру» буде приємно здобути три пункти в поєдинку з прямим конкурентом за «золото», проте й з невтішного результату трагедії робити не станемо.

— Підвищені преміальні за перемогу над «броварями» керівництво черкащан, часом, футболістам не пообіцяло?

Я сказав хлопцям, що про гроші будемо думати тільки після гри. Поки що наші футболісти нічого про преміальні не знають. Нехай спочатку їх зароблять, а вже потім вирішуватимемо, скільки хто заслужив. Наразі в нас є можливість закріпитися на першій сходинці, тож намагатимемося нею скористатися. Власне, коли це робити, якщо не в очній зустрічі.

Роман КИРІЄНКО.