«Ініціатива одного зі співробітників»: УЄФА відреагував на скандал з українським прапором у фіналі ЛЧ

Переглядів 97571
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4 голоси
 «Ініціатива одного зі співробітників»: УЄФА відреагував на скандал з українським прапором у фіналі ЛЧ
Той самий вболівальник Сіті на трибунах «Олімпійського стадіону ім. Ататюрка». Фото: телеграм ZelenskiyVolod
За тиждень після фіналу Ліги чемпіонів сезону 2022/2023 років в УЄФА нарешті прокоментували скандальний епізод між турецьким стюардом і українським вболівальником Манчестер Сіті.

Здається, просто знайшли цапа відбувайла. Саме так можна оцінити відповідь на яку нарешті спромоглися знайти сили представники УЄФА, стосовно скандального епізоду, котрий мав місце бути на «Олімпійському стадіоні Ататюрка» в Стамбулі перед початком фіналу Ліги чемпіонів, коли один із вболівальників «містян» проніс із собою на трибуни прапор України та спробував вивісив його.

▶️ Відео скандального епізоду дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Майже відразу до нього підійшли місцеві стюарди, які вимагали прибрати прапор і спробували його забрати силоміць. Минув майже тиждень і в  УЄФА пояснили ситуацію.

«Це була прикра особиста ініціатива одного із співробітників служби безпеки місцевої турецької поліції. Коли голова турецької поліції на матчі був поінформований, він негайно попросив повернути уболівальнику прапор, що ви можете побачити протягом кількох секунд, якщо у вас є доступ до повного відео», – говориться на сайті УЄФА.

Також європейська Футбольна спілка у своїй заяві наголосила, що в УЄФА немає заборони на український прапор.

«Зверніть увагу, що УЄФА не забороняє вивішування українських прапорів на стадіонах і дійсно активно демонстрував заклики до миру у всіх своїх іграх з початку війни», – йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті УЄФА.