«Йовічевич – не той тренер»: легенда Шахтаря пояснив, чому Ахметов звільнив хорватського фахівця

Переглядів 2746
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
«Йовічевич – не той тренер»: легенда Шахтаря пояснив, чому Ахметов звільнив хорватського фахівця
Рінат Ахметом та Ігор Йовічевич. Колаж «Український футбол»
Ексзахисник Шахтаря, який грав за «гірників» у 80-х роках минулого століття Олександр Сопко впевнений, що рішення президента клубу Ріната Ахметова звільнити Ігоря Йовічевича було правильним.

Олександр Сопко, попри здобуття Шахтарем золотих медалей УПЛ з тренером Ігорем Йовічевичем, не бачить в хорваті сильного тренера і впевнений, що звільнили його з посади абсолютно резонно.

«Керівники клубу, можливо, особисто сам президент Рінат Ахметов — він побачив, і, можливо, не за однією грою або якимось епізодом, побачив у результаті спілкування з Йовічевічем, що це не той тренер, який горить ідеями, новим баченням футболу. 

Просто вичавив результат — і все. Команда не довела своєю грою, що гравці виросли в плані майстерності», – сказав Сопко в інтерв’ю сайту Footboom1.

  • Ігор Йовічевич нещодавно очолив клуб із Саудівської Аравії Аль-Раед.
  • До Шахтаря хорватський фахівець перебрався влітку 2022 року, залишивши СК Дніпро-1.
  • У сезоні 2022/2023 хорватський фахівець посів з «гірниками» третє місце в групі Ліги чемпіонів.
  • У Лізі Європи Шахтар дійшов до 1/8 фіналу, де із загальним рахунком 2:8 поступився Феєноорду, що й стало причиною звільнення Йовічевича, як з'ясувалося згодом.
  • На чолі Шахтаря Йовічевич провів 40 офіційних матчів, у яких здобув 24 перемоги, десять нічиїх та зазнав шести поразок.
  • В УПЛ Шахтар Йовічевича став чемпіоном.