Історичний момент: сьогодні свій день народження святкує перший голкіпер збірної України

Переглядів 5196
Артем Жилінський Артем Жилінський
3 голоси
Історичний момент: сьогодні свій день народження святкує перший голкіпер збірної України
Ігор Кутепов. Фото: ФК Металіст
Сьогодні, 17 грудня, Ігор Кутепов святкує свій день народження. Це голкіпер, який захищав ворота збірної України в першому, історичному матчі з Угорщиною (1:3).

1965 рік — у місті Первомайський Харківської області народився Ігор Кутепов, який зіграв за збірну України чотири матчі. Саме Кутепов був голкіпером у прем'єрному матчі українців — 29 квітня 1992 року у товариській зустрічі з Угорщиною (1:3).

Восени наступного року воротар відіграв за збірну три поєдинки в рамках турне США. Після чого до збірної Кутепов більше не викликався.

Кар'єра Ігоря Кутепова розпочиналася у харківському Металісті, з якого воротаря викликали ще до юніорської збірної СРСР. У складі союзної команди U-18 Ігор завоював у Москві срібло чемпіонату Європи 1984 року.

1988 року разом із Металістом виграв Кубок СРСР. У фіналі харків'яни обіграли московське Торпедо (2:0). Ще до розвалу Союзу голкіпер перейшов у київське Динамо. У Києві Кутепов виступав до літа 1994 року, вигравши два чемпіонати України. Після цього у кар'єрі Кутепова були російські клуби. 

1996 року Кутепов ненадовго повертався і до київського Динамо. Після закінчення кар'єри гравця Ігор Кутєпов очолював академію Металіста, працював в тренерському штабі молодіжної збірної України.