Казковий дебют Шахтаря: «гірники» з вісьмома вихованцями в складі познущалися над Лейпцигом в Лізі чемпіонів

Переглядів 3061
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Казковий дебют Шахтаря: «гірники» з вісьмома вихованцями в складі познущалися над Лейпцигом в Лізі чемпіонів
Шахтар перед грою з Лейпцигом. Фото: ФК Шахтар
Донецький Шахтар розпочав свій шлях у Лізі чемпіонів сезону 2022/23. Команда Ігора Йовічевіча в рамках першого туру групового етапу зустрічалася з Лейпцигом.

Оновлений Шахтар вийшов на свій перший єврокубковий матч з вісьмома вихованцями академії «гірнкиків», які вийшли з перших хвилин: Анатолій Трубін, Юхим Конопля, Микола Матвієнко, Георгій Судаков, Артем Бондаренко, Олександр Зубков, Валерій Бондар та Михайло Мудрик написали нову сторінку в історії донеччан. 

В першій половині гри Шахтар виглядав надійно в обороні, стримуючи швидкісних гравців команди суперника. План Лейпцига на гру зламала груба помилка капітана німецької команди Петера Гулачі, який подарував м'яч новачку Шахтаря Мар'яну Шведу.

Українець сповна скористався помилкою, яка призвела до дебютного голу Шведа за Шахтар у першому матчі на рівні ЛЧ. Господарі до кінця тайму намагалися змінити ситуацію, але Шахтарю вдалося піти на перерву за власної переваги в рахунку.

По перерві Лейпцигу вдалося відігратися завдяки голу Сімакана на 57-й хвилині, а вже в наступній атаці привід для радощів мали гравці Шахтаря - українці по нотах розіграли атаку, яка призвела до другого голу Шведа з допомогою рикошету від суперника. Перед командою Йовічевіча постало завдання протриматися близько 30 хвилин до бажаного результату.

Лейпциг кинув всі сили на атаку, за що був покараний Шахтарем двічі. Швидка контратака помаранчево-чорних 76-й хвилині завершилася голом Мудрика, а вже за дев'ять хвилин суперталант Шахтаря допоміг відзначитися Лассіні Траоре першим голом після повернення на поле.

Фінальний свисток зафіксував переконливу перемогу Шахтаря з рахунком 4:1 в дебютному матчі для Йовічевіча в ЛЧ. 

14 вересня Шахтар в рамках другого туру Ліги чемпіонів очікує перша за 15 років зустріч з шотландським Селтіком.

Standings provided by SofaScore LiveScore
X