Керівництво Челсі ухвалило радикальне рішення щодо нового тренера Мудрика: грандіозні плани лондонського клубу

Переглядів 2355
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
2 голоси
Керівництво Челсі ухвалило радикальне рішення щодо нового тренера Мудрика: грандіозні плани лондонського клубу
Енцо Мареска. Фото: Getty Images
Челсі близький до призначення головного тренера Лестера Енцо Марески своїм новим менеджером, і керівники клубу ухвалили сміливе рішення, коли йшлося про його контракт на «Стемфорд Брідж».

Челсі розірвав контракт із колишнім головним тренером команди Маурісіо Почеттіно, щоб забезпечити таку необхідну стабільність. Енцо Мареска має змінити аргентинця на «Стемфорд Брідж». 

Челсі погодився виплатити компенсацію в розмірі 10 мільйонів фунтів стерлінгів, прописану в контракті колишнього тренера Манчестер Сіті з нинішнім роботодавцем Лестером. За даними The Telegraph, Мареска підпише п'ятирічний контракт на заході Лондона з можливістю продовження ще на один сезон.

Це рішення значно відрізняється від попереднього підходу Челсі до Почеттіно. Аргентинець уклав із клубом початковий дворічний контракт із можливістю продовження ще на один сезон.

Повідомляється, що Челсі, за який виступає український вінгер Михайло Мудрик, змінив свою політику, щоб надати клубу більше стабільності після двох сезонів турбулентності. Водночас є надія, що тривалий контракт Марески змусить замовкнути всі розмови про можливе продовження.

Крім контракту Мареска також починає планування літнього трансферного вікна.

Повідомлялося, що сині хочуть підписати воротаря, центрального захисника, лівого захисника і нападника напередодні дебютної кампанії Марески. Джеймс Траффорд з Бернлі – один із тих, кого розглядають як кандидата на пост воротаря.

Також є кілька кандидатів на вакансію центрального захисника, включно із зіркою Барселони Рональдом Араухо і Тосіном Адарабіойо з Фулхема. Нападник високого рівня також входить до числа пріоритетів Челсі. Зірку Наполі Віктора Осімхена активно сватають на «Стемфорд Брідж», але передбачувана угода з обміну за участю Ромелу Лукаку вже виключена.

Челсі за підсумками сезону 2023/2024 посів шосте місце в турнірній таблиці Прем’єр-ліги Англії.

  • У наступній кампанії сині зіграють у плей-оф відбору Ліги конференцій.
  • Мудрик цього сезону провів 41 матч у всіх турнірах, забив сім голів та відзначився двома асистами.
  • Контракт українського вінгера з Челсі розрахований до 30 червня 2031 року.