«Хто візьме на себе відповідальність за безпеку українських спортсменів?»: Гутцайт — про бійку Миная з Шинніком

Переглядів 940
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Хто візьме на себе відповідальність за безпеку українських спортсменів?»: Гутцайт — про бійку Миная з Шинніком
Вадим Гутцайт. Фото: Google
Президент Національного олімпійського комітету і міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вирішив прокоментувати наслідки бійки між футболістами Минаю та російським Шинніком.

Міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт відреагував на бійку між футболістами Минаю та російського Шинніка.

«13 лютого 2023 року під час тренувального збору відбулася сутичка між нашими футболістами ужгородського Минаю та гравцями ярославського Шинніка, які проживали в одному готелі.

6 грудня 1956 року в рамках XVI Літніх Олімпійських ігор у місті Мельбурн (Австралія) відбувся найскандальніший в історії півфінальний поєдинок з водного поло між збірними Угорщини та СРСР, який отримав назву «кров у басейні».

Також Гутцайт вирішив поговорити про безпеку українських спортсменів.

«Сутичка між гравцями продовжилася кривавим поєдинком тисяч уболівальників. Що хочуть побачити ті, хто розглядає питання про допуск російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання та Олімпійські ігри – 2024? 

Хто візьме на себе відповідальність за безпеку українських спортсменів та представників країн-агресорок? Наша позиція незмінна: спортсмени країн-агресорок мають бути усунені від участі у міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, навіть нейтральному», – написав Гутцайт.

Нагадаємо, що минулої ночі в одному з готелів турецького міста Лара сталася масова бійка між футболістами українського Минаю та російського Шинніка.

X