Колишнього власника запорізького Металурга заарештовано СБУ за зраду України

Переглядів 1643
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Колишнього власника запорізького Металурга заарештовано СБУ за зраду України
Вячеслав Богуслаєв. Фото: Google
Почесного президента компанії «Мотор Січ» та Героя України Вячеслава Богуслаєва заарештовано Службою безпеки України в Запоріжжі. Також було затримано начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.

Обом затриманим оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – колабораціоністську діяльність та сприяння країні-агресору.

За даними слідства, компанія «Мотор Січ» продавала Російській Федерації обладнання військового призначення, що використовується в штурмовій авіації.

У СБУ стверджують, що було налагоджено канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ. Окупанти використовували їх для виробництва та ремонту ударних вертольотів типу Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», Ка-52 «Алігатор», Мі-28Н «Нічний мисливець». Ці гелікоптери РФ залучені у повномасштабній війні проти України.

Повідомляється, що 83-річному Богуслаєву загрожує пожиттєвий термін.

Нагадаємо, що у 2015 році Металург Запоріжжя зник із футбольної карти України, втративши професійний статус. Богуслаєв та його син Олександр відмовилися фінансувати клуб у політичних інтересах.