Конкурент Луніна став найкращим голкіпером року: Куртуа випередив двох героїв чемпіонату світу-2022 у Катарі

Переглядів 478
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Конкурент Луніна став найкращим голкіпером року: Куртуа випередив двох героїв чемпіонату світу-2022 у Катарі
Андрій Лунін та Тібо Куртуа. Фото: ФК Реал
Воротар збірної Бельгії та мадридського Реала Тібо Куртуа переміг у голосуванні на звання найкращого воротаря 2022 року за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS).

Одноклубник українського голкіпера Андрія Луніна Куртуа випередив аргентинця Еміліано Мартінеса та марокканця Яссіна Буну за звання найкращого воротаря року, які сяяли на чемпіонаті світу-2022 у Катарі.

«Боротьба між Куртуа та Мартінесом була дуже запеклою, адже бельгієць зі 125 очками випередив аргентинця всього на 15 очок. Буну з 55 очками фінішував третім», – йдеться на офіційному сайті IFFHS.

Рейтинг найкращих воротарів світу 2022 року за версією IFFHS

  1. Тібо Куртуа (Реал) – 125 очок
  2. Еміліано Мартінес (Астон Вілла) – 110
  3. Яссін Буну (Севілья) – 55
  4. Домінік Лівакович (Динамо Загреб) – 30
  5. Уго Льоріс (Тоттенхем) – 25
  6. Войцех Щенсни (Ювентус) – 15
  7. Ян Облак (Атлетіко) – 10
  8. Аліссон (Ліверпуль) – 10
  9. Джордан Пікфорд (Евертон) – 5
  10. Майк Меньян (Мілан) – 5

Куртуа став восьмим воротарем в історії, який отримав цю нагороду більше одного разу. Як і бельгієць, двічі перемагав у голосуванні екс-голкіпер Манчестер Юнайтед Петер Шмейхель. У Олівера Кана, Хосе Луїса Чілаверта та Вальтера Дзенгі по три перемоги. По п'ять разів перемагали Мануель Нойєр, Ікер Касільяс та Джанлуїджі Буффон.

Нагорода найкращому воротареві світу Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS) вручається з 1987 року. Переможець визначається голосуванням редакції IFFHS та експертів з різних континентів.

X