Кривбас виб’є Металіст з української Прем’єр-ліги? Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 2135
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Кривбас виб’є Металіст з української Прем’єр-ліги? Прогноз і анонс на матч УПЛ
Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс матчу 28 туру УПЛ Кривбас – Металіст спеціально для вас на «УФ».

25 травня відбудеться поєдинок 28 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Кривбас ‒ Металіст. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Кривбас – Металіст

25 травня. 15:00. м. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Максим Задерака (Кривбас)

Заключний матч 28 туру відбудеться у Кривому Розі, де місцевий Кривбас прийматиме Металіст. У разі поразки харків’яни можуть достроково вилетіти з УПЛ у Першу лігу. Криворіжці у свою чергу ще мають теоретичні шанси на Лігу конференцій, тому нас очікує запекла боротьба на футбольному полі стадіону «Гірник». Красива іронія: у минулому в нижчих лігах це Металіст громив криворіжців, а ось як все зараз помінялося

• Волошина в Кривбасі вже нема

У першому колі підопічні Юрія Вернидуба зуміли мінімально обіграти Металіст з рахунком 1:0 завдяки голу Назара Волошина, який у весняній частині чемпіонату виступає за київське Динамо. У минулому турі криворіжці мінімально програли лобову зустріч Ворсклі і суттєво зменшили свої шанси на те, щоб поборотися за п’яте єврокубкове місце. Адже перед 28 туром Кривбас знаходиться на сьомій сходинці у турнірній таблиці з 35 балами в активі. 

Юрій Вернидуб. Фото: ФК Кривбас

Відстань від полтавців, які йдуть шостими, становить один пункт, а від Олександрії, яка замикає п’ятірку найсильніших – сім очок. Для того, щоб вийти Лігу конференцій Кривбасу треба вигравати решта матчів, що залишились і сподіватися на те, що Ворскла і Олександрія програють свої поєдинки. 

Якщо порівнювати календарі цих трьох клубів, то криворіжці зіграють проти Металіста, Металіста 1925 і Дніпра-1. Олександрійці протистоятимуть Вересу, Зорі та Руху. А ворскляни зустрінуться з Дніпром-1, Колосом і Шахтарем. 

• У господарів є суттєва втрата

У цьому сезоні Кривбас здобув десять перемог, п’ять разів зіграв внічию і дванадцять матчів програв. Різниця забитих і пропущених – 22:29. Найкращим бомбардиром криворізької команди є боснійський півзахисник Ріфет Капіч. У хавбека п’ять забитих м’ячів, три з яких були оформлені з пенальті. 

Головний тренер криворіжців Юрій Вернидуб у четвер не може розраховувати на Максима Задераку. 28-річний півзахисник отримав свою четверту жовту картку в минулому турі, тому змушений відбувати одноматчеву дискваліфікацію. У цьому сезоні Задерака зіграв 24 матчі за Кривбас, забив один м’яч і віддав три результативні передачі.

• Металіст посилиться поверненням найкращого бомбардира

У Металіста ситуація інша, ніж у Кривбаса. Команда Періци Огненовича веде боротьбу за стикові матчі. Перед початком 28 туру харків’яни знаходяться на 15 місці з 22 балами в активі. На 16 сходинку команда з Харкова точно не впаде, там сто відсотків фінішує Львів. А ось до 14 місця, зони перехідних матчів, відстань складає п’ять очок. При чому така ж кількість пунктів і від 12 рятівного місця. Адже Інгулець, Верес і Рух мають по 27 балів. Якщо у 28 турі вони переможуть, а Металіст програє, то харків’яни офіційно покинуть УПЛ і наступний сезон розпочнуть у Першій лізі. 

У минулому турі поступився у харківському дербі Металісту 1925 з рахунком 0:2. Ця поразка для підопічних Огненовича стала п’ятнадцятою у цьому сезоні. Крім того, у Металіста п’ять перемог і сім нічиїх. Різниця забитих і пропущених – 26:51. На щастя для харківської команди на матч проти Кривбасу повертається Прядун, який у попередньому поєдинку відбував дискваліфікацію через перебір жовтих карток. Нагадаємо, що Максим є найкращим бомбардиром Металіста. У нього дев’ять голів у цьому сезоні. 

Гравці Металіста. Фото: УПЛ

Після зустрічі з Кривбасом на харків’ян очікують матчі проти Минаю і Чорноморця. Якщо Металіст виграє усі три поєдинки, а конкуренти втрачатимуть очки, то у нього є шанси поборотися за плей-оф, а то й за 12 місце в турнірній таблиці. 

Історія зустрічей – 4:+1=1-2; 1:8

Майбутній герой матчу – Максим Прядун

У минулому турі в дербі Харкова Металісту не вистачало завершення своїх атак, а саме форварда, який здатен вирішити момент. Єгор Картушов і Алекс Чідомере не змогли вдало замінити Максима Прядуна, який відбував дискваліфікацію. Зараз же Прядун повертається і намагатиметься врятувати свою команду від вильоту. У цьому сезоні 26-річний нападник забив дев’ять м’ячів і віддав три асисти. Тому фактор Прядуна може зіграти на руку харків’янам.

Прогноз на гру Кривбас – Металіст: П1 – 1.67

Якщо порівнювати склади Кривбасу та Металіста, то якість і підбір гравців вищий саме у криворіжців, за всієї поваги до Прядуна і компанії. Команда Вернидуба ставить собі вищі завдання, ніж харків’яни і якби там не було продовжує боротьбу за єврокубки. Хоча шанси, звичайно, мінімальні. А якщо Олександрія переможе Верес у середу, то їх вже не буде взагалі. Хай там як, в себе вдома Кривбас повинен перемагати одного з аутсайдерів чемпіонату. Букмекерська контора Favbet дає непоганий коефіцієнт на те, що криворіжці переможуть Металіст – 1.67.