«Лицемірство»: відомий український тренер різко відреагував на благодійний матч Тоттенхем – Шахтар

Переглядів 26343
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
9 голосів
«Лицемірство»: відомий український тренер різко відреагував на благодійний матч Тоттенхем – Шахтар
Шахтар - Тоттенхем. Фото: ФК Шахтар
Відомий український тренер Олександр Севідов розкритикував рішення донецького Шахтаря перенести гру з Вересом заради благодійного матчу з Тоттенхемом.

У матчі другого туру чемпіонату України донецький Шахтар несподівано зіграв внічию з рівненським Вересом (1:1). Цей поєдинок спеціально було перенесено, щоб донеччани змогли провести благодійний матч проти Тоттенхему в Лондоні (1:5).

Відомий український тренер Олександр Севідов розкритикував рішення керівництва Шахтаря. Спеціаліст вважає лицемірством, коли говорять, що подібний матч був потрібен аби в Європі пам'ятали, що в Україні йде війна.

«Шахтар сам винен, сам ускладнив собі життя. Тут нема жодних виправдань. Не знаю, чим гра з Тоттенхемом може допомогти нашій країні, де йде війна.

Ось це лицемірство: «Всі повинні знати, що в нас йде війна». Пройшло півтора року, ще хтось не знає, що тут йде війна? Можливо цей матч був зав'язаний на підписаному контракті Манора Соломона», – сказав Севидов на ютуб-каналі Фінти та підкати.

  • Донеччани хочуть від Тоттенхема компенсацію у розмірі 6,5 млн євро за безкоштовне підписання контракту з Соломоном, угода якого з «гірниками» була розрахована до 31 грудня 2023 року.
  • Шахтар свій поєдинок третього туру УПЛ зіграє у понеділок, 14 серпня, проти ФК Олександрія.
  • Севідов очолював львівські Карпати (2013-2014), харківський Металіст (2015-2016), ужгородську Говерлу (2011-2013), Маріуполь (2016-2017) та низку інших клубів.
  • Суд у Лозанні у квітні 2023 року залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Севідова було довічно відсторонено від футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.