Божевілля в Бухаресті: Динамо переграло Аріс в серії післяматчевих пенальті – відставка Луческу відміняється

Переглядів 12699
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
6 голосів
Божевілля в Бухаресті: Динамо переграло Аріс в серії післяматчевих пенальті – відставка Луческу відміняється
Радість гравців Динамо. Фото: ФК Динамо
Київське Динамо в поєдинку-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій, що тривав 120 хвилин, на характері змогло подужати грецький Аріс. Командам довелося бити пенальті.

Зважаючи на результат першого поєдинку, кияни мали б розпочати гру зі стартової навали в розрахунку на швидкий гол, який би і рахунок за підсумками двох ігор вирівняв, і надав психологічної впевненості, але… Наша пісня гарна й нова, починай з початку. 

Ніякої агресії, ніякого темпу, ніяких небезпечних моментів! За перші 30 хвилин гри підопічні Мірчі Луческу не завдали жодного удару у площину воріт суперника. Знову важка дорога, містере Луческу? 

А на 38 хвилині в черговий раз намалювалася купа питань до центральних захисників киян: Аріс розігнав доволі швидку атаку, яку ударом в дотик завершив іспанець Лорен Морон. Дячук з Сиротою спостерігали за ґавами на напівпорожніх  трибунах стадіону «Джулешті».  

Здавалося б, так команди й підуть на відпочинок, але проти був Сергій Сидорчук, який знайшов геніальним пасом в штрафній Волошина, а Назар в запаморочливому стрибку зумів дотянутися до м'яча головой й парашутом переправити кулястого за спину голкіпера Аріса Лефтеріосу Хутеціотісу

Так само мляво розпочали динамівці і тайм номер два. Наставник греків Апостолос Терзіс грамотно вливав свіжу кров, проводячи заміни починаючи з 60 хвилини гри, а Луческу чекав. Чекав невідомо чого.

Хороший удар вдався Віталію Буяльському на 78 хвилині гри, але з ним впорався воротар греків. 

Натомість з точним, кинджальним ударом Олександра Караваєва Хутеціотіс зробити нічого не зміг. 2:1 на користь Динамо на 85 хвилині гри і Луческу аж скочив зі свого місця. Пас Олександра Андрієвського заслуговує окремої похвали.

Примара звільнення, що літала над головним тренером Динамо почала покидати повітряний простір над Бухарестом.

Гра перейшла в два додаткові тайми по 15 хвилин, перший з яких геть нічим не запам'ятався: обидві команди розуміючи ціну помилки не ризикували і грали від оборони. 

Царський подарунок Динамо вже на 106 хвилині гри зробив хорватський легіонер Аріса Домагой Павічич: отримав другу жовту і першим з гравців Аріса пішов до роздягальні. Проте скористатимя грою в більшості біло-синім не вдалося.

Все вирішилося в серії післяматчевих пенальті, де звитягу Динамо подарував сейв Георгія Бущана. Ні, Бущанища!!! І промах Моузеса Одубаджо. 

▶️ Відео всіх голів поєдинку Динамо – Аріс дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Динамо (Київ, Україна) – Аріс (Салоніки, Греція) 2:1 (1:1)*

Голи: Морон, 39, Волошин, 45, Караваєв, 85.

– після серії післяматчевих пенальті.

  • Перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій Динамо програло Арісу (0:1).
  • В раунді плей-офф кваліфікації Ліги конференцій Динамо зіграє з турецький Бешикташем, який за сумою двох матчів розібрався з азербайджанським Нефтчі (2:1,3:1).