«Малиновський перетворюється на Коноплянку»: коментатор відреагував на прощання Руслана з Марселем

Переглядів 1031
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Малиновський перетворюється на Коноплянку»: коментатор відреагував на прощання Руслана з Марселем
Руслан Малиновський. Фото: ФК Марсель
Український футбольний коментатор Ігор Бойко дав оцінку виступам півзахисника національної збірної України Руслану Маліновського у французькому Марселі.

Півзахисник збірної України Руслан Малиновський взимку 2023 року перейшов з Аталанти в Марсель на правах оренди. Вже влітку французький клуб викупив контракт українця, але за повідомленнями ЗМІ готовий з ним розлучитися.

Футбольний коментатор Ігор Бойко прокоментував період кар'єри Малиновського в Марселі.

«Малиновський довше переходив в Марсель, ніж там грав. Його дуже хотів тренер Ігор Тудор. Його дуже хотів клуб та проводив перемовини не в одне трансферне вікно. Судячи з повідомлень французької преси, сам клуб хотів значно більше, ніж Малиновський там хотів грати.

Звільнення Тудора стало серйозним ударом для перспектив Малиновського в команді. За пів року він не став іксфактором в грі команди, не став важливим гравцем, маючи тільки 1+1 у 20 матчах Ліги 1».

Коментатор наголосив на тому, що 30-річному хавбеку пора визначитися з новим клубом, а також відзначив його важкі стосунки з багатьма тренерами. 

«Очевидно, що українцеві потрібно шукати новий клуб. У нього точно будуть пропозиції, тому що він й досі має певні специфічні індивідуальні якості, котрі подобаються і тим, хто платить гроші, і тим, хто обирає склад.

Очевидно й те, що останнім часом із занадто багатьма тренерами Малиновський не може знайти спільну мову: Гасперіні, Марселіно, Петраков, можливо, в цьому списку вже й Ребров».

Бойко вважає, що Малиновський за останні два роки поступово повторює шлях вінгера ЧФР Клуж Євгена Коноплянки.

«Малиновський пройшов складний шлях через травми та бельгійський період, аби стати непоганим футболістом та побудувати кар'єру в Європі. Вона у нього уже є, певний спадок залишиться, але є враження, що могло бути краще.

За останні півтора-два роки Малиновський потихеньку, але дуже вже наполегливо перетворюється на Коноплянку», – написав Бойко в телеграм-каналі Противний голос.

Раніше повідомлялося, що Торіно та Бешикташ зробили пропозиції по Малиновському.

  • Малиновський грав за Аталанту з 2019 по 2023 рік: 143 гри, 30 голів та 28 асистів.
  • У складі Марселя українець провів 23 гри, забив два голи та віддав один асист.
  • Transfermarkt оцінює гравця в 15 млн євро.
  • Контракт Руслана з французьким клубом чинний до 30 червня 2026 року.