«Ми до цього ставилися інакше»: Кобін назвав велику проблему українських футболістів

Переглядів 792
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«Ми до цього ставилися інакше»: Кобін назвав велику проблему українських футболістів
Василь Кобін. Фото: Google
Спортивний директор Металіста Василь Кобін розповів, що в часи його ігрової кар'єри футболісти нехтували додатковими тренуваннями та роботою з фізіотерапевтами.

Колишній футболіст Карпат, Шахтаря та збірної України навів приклад зіркових партнерів по команді, які за рахунок праці над собою змогли досягти успіху в футболі.

«В той час Даріо з власної кишені діставав гроші на фізіотерапевта, щоб той з ним попрацював. Він усвідомлював, що при правильному підході це дозволить йому продовжувати грати на високому рівні.

Ми до цього ставилися інакше. Поки ми молоді, є здоров'я, на тому багажі будемо грати. В Україні ніхто в себе інвестував. Були клубні тренери, а індивідуально ніхто не допрацьовував. Я думаю, що це велика проблема»..

Кобін радить сьогоднішньому поколінню футболістів інвестувати в себе.

«Ми бачимо приклад Мхітаряна, який багато в себе інвестував. Це дозволило йому в такому віці грати в топ-клубах. Так само Чигринський. Так, в Барселоні він не заграв, але робота була зроблена колосальна, щоб там опинитися», – розповів Кобін в ефірі YouTube-каналу SportArena.

Василь Кобін в часи активної кар'єри захищав кольори Закарпаття, Карпат, донецького та солігорського Шахтаря, Металіста, Вереса, Тобола та Минаю.

По завершенні кар'єри футболіста Кобін в дебютному сезоні зробив Минай чемпіоном Першої ліги та пробився до УПЛ, пропрацювавши з клубом до 2021 року. З серпня 2022 року обійняв посаду спортивного директора Металіста

X