«Ми просиділи в якійсь конурі в аеропорту, нас затримали на 5 годин»: Ротань відреагував на розгром з Іспанією

Переглядів 19735
Олександр Калінін Олександр Калінін
10 голосів
«Ми просиділи в якійсь конурі в аеропорту, нас затримали на 5 годин»: Ротань відреагував на розгром з Іспанією
Руслан Ротань, фото: УАФ
Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував поразку своїх підопічних у півфіналі чемпіонату Європи-2023 від Іспанії (1:5).

Збірна Іспанії знищила команду України з рахунком 5:1 і вийшла у фінал Євро-2023. Головний тренер синьо-жовтих Руслан Ротань знайшов причину невдачі у поганій фізичній формі гравців. Команда перед грою змінила Клуж-Напоку на Бухарест і витратила час і сили на логістику.

«Потрібно привітати Іспанію з перемогою. Хлопцям банально не вистачило відновлення. Ми не хотіли відмазок, але гра через два на третій, те, як ми добиралися, ми просиділи в якійсь конурі в аеропорту, нас затримали на п’ять годин».

Наставник вважає, що футболісти збірної України мали бажання, але їхні кондиції не дозволили досягти результату.

«Ми фактично півдня витратили на те, щоб долетіти до Бухаресту. Хлопці хотіли очима, але ноги не бігли», – заявив Ротань в ефірі проекту «Суспільне Спорт».

На післяматчевій пресконфереції наставник синьо-жовтих ще раз підняв питання дивного відношення до української збірної з боку румунської сторони.

«Не розумію того, як ми добиралися після гри з Францією (3:1). Ці затримки рейсів незрозумілі – нас закрили в якомусь ангарі в аеропорту. Замість того, щоб відновлюватися, прибули в готель о першій ночі. Для мене це є загадкою. Тих емоцій, свіжості, яка мала бути у цьому матчі, у хлопців не було».
  • Дана збірна України U-21 буде грати на Олімпіаді-2024 під керівництвом Ротаня. Там же виступлять команди Ізраїлю, Франції та Іспанії.
  • У відборі Євро-2025, що стартує у вересні, синьо-жовті вже отримають нового наставника.
  • У фіналі Євро-2023 зустрінуться Англія та Іспанія. Матч пройде восьмого липня (19:00).