«Ми вимагатимемо виключення росії з УЄФА та ФІФА»: Павелко зробив негайне звернення до міжнародних футбольних організацій

Переглядів 1204
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Ми вимагатимемо виключення росії з УЄФА та ФІФА»: Павелко зробив негайне звернення до міжнародних футбольних організацій
Президент УАФ Андрій Павелко. Фото: УАФ
Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що буде вимагати виключення росії з усіх міжнародних футбольних організацій. УАФ хоче, щоб застосували найсуворіші санкції.

Нещодавно з'явилася інформація, що керівництво росії домовилося з Російським футбольним союзом додати до змагань регулярного чемпіонату клуби з окупованих територій: так звані «ЛНР» та «ДНР», частини Херсонської та Запорізької областей України.

Павелко відреагував на цю нісенітницю, зробивши жорстку заяву у своєму фейсбуці.

«Поплічники головного російського терориста путіна доповіли йому, що готові включити клуби з тимчасово окупованих регіонів України до чемпіонату Росії. Вороги атакують український футбол як ззовні, так і з середини. Ми чинимо їм сильний опір!».

Президент УАФ також заявив, що вимагатиме від УЄФА та ФІФА рішучих дій з цього приводу. Павелко повідомив, що написав звернення до цих футбольних організацій.

«УАФ відправляє негайне звернення до ФІФА та УЄФА з вимогою застосувати найсуворіші санкції щодо РФС. А саме, ми вимагатимемо виключення росії з УЄФА та ФІФА за грубе порушення статутів цих організацій», – написав Павелко у своєму фейсбуці.

Нагадаємо, що ще після анексії Криму у 2014 році УЄФА заборонило кримським клубам виступати в росії. З того часу вони грають у Кримському футбольному союзі, але не у російському чемпіонаті.

Після початку війни російські клуби та збірна вже втратили право грати офіційні матчі із закордонними командами. Поява в чемпіонаті росії клубів з українських територій призведе до введення максимальних санкцій:

  • повна заборона навіть на товариські матчі, крім ігор із невизнаними збірними;
  • повне зупинення фінансування з боку ФІФА програм розвитку футболу;
  • повна заборона на трансфери російських футболістів до іноземних клубів;
  • виняток із ФІФА (повернутися можна буде лише за підтримки 75% із 209 країн – її членів).

 

X